miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

02/10/2019

Menorca comptarà amb un nou servei d’atenció als infants que estan en risc d’exclusió social. Aquest servei, impulsat per Càritas Diocesana de Menorca, té el suport del Consell Insular i de l’Ajuntament de Ciutadella. Així ho han explicat avui capvespre la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el bisbe de Menorca, Mons. Francesc Conesa.

El Consell Insular de Menorca, mitjançant el conveni signat, es compromet a aportar a Càritas Diocesana de Menorca la quantitat de 200.000 €, repartits en quatre anualitats; i aporta, així, 50.000 € anuals per al període 2019-2022. L’Ajuntament de Ciutadella, per la seva banda, cedirà les instal·lacions des Barracó de manera totalment gratuïta i farà una aportació de 4.000 € anuals, per un període de quatre anys.

El projecte es Barracó-Paidós és un servei específic per a l’atenció integral a les famílies i als infants en risc d’exclusió social, amb l’objectiu de fer front al problema de la pobresa que afecta la infància. Entre les finalitats del projecte, es troba l’empoderament d’aquestes famílies i se cerca l’erradicació de les conseqüències de la pobresa sobre els menors en condicions de vulnerabilitat, que sovint es transmeten intergeneracionalment. També es volen prevenir els factors de cronificació, mitjançant un treball intensiu, integral i integrat amb les famílies, els agents socials i la comunitat, per a la capacitació primerenca de les potencialitats, tant de l’infant com de la seva família.

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha destacat la importància d’acompanyar les famílies i, sobretot, els infants, i ha manifestat: «L’acompanyament social és la part essencial de la nostra línia d’acció social. Hem de ser capaços de garantir que tots els infants puguin beneficiar-se d’una educació inclusiva i d’alta qualitat, que promogui el seu desenvolupament emocional, social, cognitiu i físic».

Per la seva banda, l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha reiterat que considera com a prioritat que les corporacions menorquines es comprometin en la lluita contra l’exclusió social i la pobresa infantil a l’illa: «És guiats per aquest deure —ha dit Joana Gomila— que el nostre ajuntament té acordada la cessió de les instal·lacions des Barracó de manera totalment gratuïta (incloses les despeses corrents i de manteniment de l’espai) i, a més, hi té signat un conveni d’aportació de 4.000 euros anuals, renovable durant quatre anualitats.» Per a l’Ajuntament es tracta d’una iniciativa absolutament necessària per garantir la inclusió, i per defensar els drets i la dignitat dels infants més vulnerables.

Càritas Diocesana treballarà en xarxa i en coordinació amb diferents serveis socials de les administracions públiques, locals i insulars, i amb altres entitats de caire social i educatiu. Entre les diferents entitats i xarxes es troben: els serveis socials dels ajuntaments de Menorca, el Servei Coordinador de Drogodependències del Consell Insular, el Centre Assessor de la Dona del Consell Insular o les oficines d’ocupació i la xarxa d’orientació laboral del SOIB, entre d’altres.

En el marc del projecte s’organitzaran diferents activitats en funció de les famílies participants. Aquestes activitats podran ser individuals o grupals, i s’hi fomentaran la participació i la col·laboració de totes les famílies que formin part del projecte. Entre les activitats inicialment proposades es troben sessions d’ajuda/escolta, de reforç educatiu, tallers educatius i de temps lliures, grups de dones, o grups de pares i mares on puguin trobar un espai de conversa entre iguals per compartir experiències, recursos i estratègies.

El servei estarà obert de manera parcial, de dilluns a divendres. En total, es donarà servei durant 24 hores setmanals, repartides entre 3 matins i 3 capvespres.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular