miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

19/07/2020

 Aquest espai lliure, situat a una zona privilegiada del municipi a l’arribada de Ciutadella i al davant de l’intercanviador d’autobusos, es trobava fins ara en un estat d’abandó i degradació important, on s’hi acumulaven tot tipus de deixalles i cotxes abandonats. A més, tant la nau que guardava la barca Valldemosa com les construccions i solars enganxats al mur del cementiri, reduïen considerablement el potencial que podia oferir aquesta plaça.

Aquesta actuació ha permès recuperar 1.500m² espai lliure, enjardinar la zona i dotar-lo de voreres i passejos prou amplis per fer d’aquest espai un lloc de lleure per a les persones. També s’ha aconseguit connectar de forma adequada tota una barriada que no tenia un pas clar per travessar la plaça amb la construcció d’una nova vorera al costat de l’avinguda Mascaró Pasarius, a més de dignificar l’espai que envolta l’edifici del Cementiri, enjardinant de nou la zona, afegint nous punts de llum i dotant de més escales i rampes d’accés al recinte.

Tot i les dificultats i incerteses sorgides durant l’execució de les obres per mor de la pandèmia i la situació d’estat d’alarma, fins el punt d’haver d’arribar a aturar les obres durant el mes d’abril, els terminis s’han complert satisfactòriament, tot i que encara resten alguns detalls de l’obra pendents d’executar, com són la instal·lació de vuit punts de llum al llarg del nou passeig que s’ha construït contigu al mur del cementiri vell, degut el retard en l’entrega dels mateixos per mor de la pandèmia.

L’obra, amb un cost total de 243.210€, ha estat íntegrament finançada pel Consell Insular de Menorca dins el marc del Pla Insular de Cooperació, línia d’actuació que impulsa anualment la institució insular com a mesura de suport a les administracions locals en l’execució de projectes d’inversió.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular