lunes, junio 5, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

30/09/2019

L’Ajuntament de Ciutadella ha donat llum verda aquesta setmana a la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Consell Insular de Menorca que té com a objecte realitzar un seguit d’actuacions de millora a l’Observatori Astronòmic Municipal, xifrades en 120.000 €, i la seva posada en funcionament en el marc del Projecte Starlight.

Aquest equipament, que és de titularitat municipal, es trobava actualment amb la necessitat de ser objecte d’algunes obres de rehabilitació i d’adequació de l’espai per tal de poder donar un servei òptim per atreure visitants interessats en l’observació del cel, i més encara quan, el gener d’enguany, l’illa de Menorca va ser declarada destinació turística i reserva Starlight per part de la Fundació Starlight, per les característiques de qualitat de visió del cel nocturn.

És per açò que en aquests moments el Consell Insular de Menorca treballa per dotar aquesta declaració dels equipaments necessaris per poder crear un producte turístic atraient i adient per a aquest projecte, amb el paràmetre de destinació turística i reserva Starlight.

El conveni no suposarà cap inversió econòmica per part de l’Ajuntament i, en canvi, representarà la millora d’un equipament de propietat municipal que en aquests moments estava infrautilitzat, i permetrà així que, en el futur, l’observatori pugui tenir més activitats i s’utilitzi en millors condicions.

Aquesta actuació ha de permetre ampliar el ventall d’activitats (culturals, lúdiques, educatives, etc) a realitzar a l’Observatori. La secció d’astronomia del Cercle Artístic de Ciutadella serà l’entitat encarregada de dur a terme l’ús i la gestió de l’observatori. 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular