miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

27/09/2019

Una nombrosa concentració de persones de tota condició que omplien les porxades de la casa consistorial de Ciutadella s’han fet sensibles durant la crida per la crisi climàtica que, a escala internacional, ha tingut lloc avui, dia 27.

Deu regidors de l’equip de Govern, encapçalats per l’alcaldessa, Joana Gomila, i la responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Jesús Bagur, han agraït la massiva assistència ciutadana a la concentració.

S’hi ha fet la lectura pública del document consensuat enguany per les vuit corporacions locals i el Consell Insular de Menorca, el contingut del qual diu: «Ja fa temps que el canvi climàtic ha deixat de ser un futurible i ha passat a ser una realitat. Els efectes d’aquest fenomen es deixen notar a tot el planeta, i Menorca no n’és aliena. L’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) ha descrit algunes de les evidències que situen la nostra illa com una de les zones especialment vulnerables a aquesta realitat», totes les quals resulten palesament preocupants.

Entre d’altres consideracions, s’assenyala que el canvi climàtic amenaça greument el nostre entorn, els recursos naturals, la nostra activitat econòmica i fins i tot la nostra salut. A més de continuar amb l’escalfament -particularment durant l’estiu, la primavera i part de la tardor-, els estudis científics apunten que al final del segle XXI el nivell de l’aigua de la mar haurà pujat a Menorca entre 50 i 80 centímetres, la qual cosa amenaça el funcionament de paratges singulars, com l’albufera des Grau o Son Bou, així com moltes platges i instal·lacions portuàries i costaneres, i contribueix també a la salinització de part dels aqüífers. Es preveu també una reducció de la pluja d’entre un 10 i un 20 per cent, amb una major irregularitat de les precipitacions. Els territoris ubicats a la Mar Mediterrània són uns dels més sensibles als efectes del canvi climàtic, segons han demostrat els científics.

La trobada de la lluita contra el canvi climàtic s’ha vist corroborada per l’actuació musical de Leonmanso, que s’hi ha sumat amb la interpretació de dues composicions, cantades amb la guitarra.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular