miércoles, septiembre 27, 2023

Luego del fatal accidente ocurrido en la recta Cali

En el trágico siniestro vial lamentablemente falleció...

SENDA PARA MAYORES: “LOS ROBLES Y EL MIRADOR”

El próximo miércoles 11 de octubre los...

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

17/09/2019

El conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Marc Pons, acompanyat per la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el director general de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis, ha anunciat avui, en una vista al port de Son Blanc de Ciutadella, que durant aquesta legislatura s’invertiran 12,8 milions d’euros en els dos ports del municipi per seguir en la línia de millora de les infraestructures portuàries i els seus serveis, iniciada en els darrers quatre anys.

El conseller ha destacat l’importantíssim creixement de trànsit de passatgers que ha experimentat el port exterior de Son Blanc, que va tancar 2018 amb 465.000 passatgers, un increment del 45 % respecte al 2015. Pons ha afirmat: «No és habitual trobar ports amb aquest creixement», i ha assegurat que aquest increment està relacionat amb el millor funcionament que les inversions fetes durant la passada legislatura han permès. «Es demostra que si donam un millor servei, hi ha resposta en l’increment de passatge», ha dit el conseller.

Marc Pons ha detallat les intervencions que es duran a terme a Son Blanc i també al port interior de Ciutadella, «un fort compromís inversor de més de 12’8 milions».

Per a Son Blanc, a més del desenvolupament de noves obres, en aquests moments s’està realitzant un estudi de necessitats del dic de Son Blanc a llarg termini, que ha de definir les necessitats de futur del port. En principi, la previsió és tenir definit aquest estudi d’aquí a cinc mesos: com volem que sigui el port de futur.

Entre els principals projectes que es duran a terme a Son Blanc, que sumen 11’9 milions d’euros, cal destacar:

-Reforma de l’estació terminal. L’objectiu és comptar amb una infraestructura definitiva (l’actual és provisional) que respongui adequadament a les necessitats d’operativitat tant de passatgers com de vehicles.

Obres de reparació del moll de ponent i dels paviments annexos. Es repararà la pavimentació del taló del moll de ponent per resoldre deficiències superficials provocades pel desgast de l’ús.

Instal·lació del parc fotovoltaic per a autoconsum a les pèrgoles de l’aparcament del port exterior.

-Projecte de millora de les línies d’atracament per tal de poder donar servei amb seguretat a la demanda actual de vaixells que operen al port exterior.

El conseller ha avançat també les intervencions que es duran a terme al port interior, tot recordant que l’esforç més important, la reforma integral del port, es va dur a terme ja la passada legislatura. Així i tot, es desenvoluparan actuacions que sumen 834.664 euros.

Entre aquestes actuacions cal destacar:

-Reinici de la neteja de la murada i inici del soterrament del cablejat el pròxim mes d’octubre.

Instal·lació del pantalà adossat definitiu (també el mes d’octubre).

Reparació i rehabilitació del pont de la colàrsega.

-Construcció d’una escala que comunicarà el moll amb l’aparcament de l’antiga terminal.

-Instal·lació de pèrgola amb plaques fotovoltaiques a l’aparcament.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular