lunes, marzo 27, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

13/09/2019

Dimecres, dia 12 de setembre, va tenir lloc la cloenda del projecte “Un estiu per créixer” del municipi de Ciutadella. Es va dur a terme a la Sala Multifuncional de Ciutadella. El projecte és una iniciativa del Consell Escolar de Menorca (entitat depenent del Consell Insular de Menorca). Aquest projecte segueix el model del “Compta amb Jo” de l’Ajuntament de Sant Lluís. L’Ajuntament de Ciutadella ha col·laborat en tot el possible per dur a terme el projecte al municipi.

Gràcies al projecte, uns 300 joves menorquins, 100 dels quals son del municipi de Ciutadella, han pogut conèixer un ofici. Els joves participants tenen entre 14 i 17 anys. La seva col·laboració amb les empreses ha tingut lloc durant els mesos d’estiu. Els participants van elegir lliurement els àmbits o serveis que els agradaria conèixer. Les empreses o entitats van assignar tasques senzilles i quotidianes a aquests joves, per tal d’obrir-los nous entorns d’aprenentatge pràctic. La jornada d’aprenentatge ha estat d’unes 15 hores setmanals.

En total, a Ciutadella han col·laborat en el projecte unes 60 empreses i entitats. Els mentors que han guiat els joves han mostrat ganes de formar els futurs ciutadans, i els han acompanyat i guiat al llarg del procés d’aprenentatge. L’Ajuntament de Ciutadella ha col·laborat amb l’oferiment d’algunes places en serveis municipals: mecànic municipal, servei d’Igualtat, servei de Medi Ambient, la Biblioteca Municipal, les escoles infantils, el Geriàtric Municipal, el centre d’estades diürnes i el Museu.

L’Ajuntament de Ciutadella valora aquest projecte de forma molt positiva. Ciutadella és Ciutat Educadora i Ciutat amiga de la Infància. I considera que el futur i el present del poble són els joves. Però, a més, des de Ciutadella, valoram també l’esforç i l’interès de totes les empreses i entitats que s’han adherit a la iniciativa. Gràcies a totes aquestes empreses i entitats els nostres joves han pogut demostrar que tenen una gran capacitat i motivació en relació amb el mercat laboral. Tots ells han posat moltes ganes i interès en les tasques assignades.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular