miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

13/06/2019

L’Ajuntament de Ciutadella es suma a la campanya «ARA VA DE BO, ARA VA DE GOT», una iniciativa amb un rerefons mediambiental, engegat gràcies a la col·laboració de totes les administracions locals de l’illa, i que, a més, ha tingut la sort de poder comptar amb el Centre Especial d’Ocupació Ecoverd, el que també li atorga un caire social.

Així, després de l’èxit que tingué l’any passat el got reutilitzable, enguany serà un dels protagonistes a les festes de Sant Joan. Per reduir la generació de residus i evitar que els carrers i les places acabin plens d’envasos i de gots d’un sòl ús amb escasses opcions de reciclatge. I és que el millor residu és aquell que no es produeix, i una oportunitat per demostrar-ho és utilitzant el got reutilitzable durant les festes d’estiu.

ADQUISICIÓ DELS GOTS

Els gots són aptes per a consum alimentari, segons la regulació EU 10/2011; estan fabricats en polipropilè homopolímer, tenen una capacitat de 40 cl i un pes de 35,3 g. Són translúcids, estan impresos en quadricromia amb un dibuix en aquarel·la del far de Favàritx i un llaüt; i també s’hi inclouen les mesures per a diferents tipus de begudes.

Material disponible:

– 58.000 gots reutilitzables

– 25 Easy Box de 60x40x32 per a l’emmagatzematge de gots bruts – 40 Box de 60x40x32 per a l’emmagatzematge de gots nets

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca realitzarà la distribució dels gots en els punts que s’habilitaran durant la festa.

MECANISME DE FUNCIONAMENT

1. Vés a cercar el got per 1 € a la paradeta del poble o als establiments col·laboradors.

2. Reutilitza el got durant la festa tantes vegades com vulguis (sempre amb seny).

3. Retorna el got a la paradeta o als establiments col·laboradors abans d’anar-te’n i recuperaràs l’euro íntegre, o bé enduu-te’l a casa i continua utilitzant-lo.

COM FER LA COMANDA DE GOTS

Els particulars i els establiments (bars, restaurants, supermercats) que vulguin un estoc de gots per a les festes poden fer la comanda prèvia a la Fundació, de l’1 a l’11 de juny, enviant un missatge a: [email protected] o contactant amb l’Ajuntament de Ciutadella a [email protected] Tel. 971 48 41 53 (Ext. 264)

Fora d’aquest termini no es pot acceptar cap petició.

La recollida de les comandes serà a la Fundació de Persones amb Discapacitat, al carrer Bijuters núm. 3, del polígon industrial de Ciutadella, amb l’horari següent:

12-06-2019, de 17 a 20 h

14-06-2019, de 9.30 a 11.30 h

18-06-2019, de 9.30 a 11.30 h

13-06-2019, de 9.30 a 11.30 h

17-06-2019, de 9.30 a 11.30 h

En cas que se sol·liciti el lliurament dels gots a l’establiment mateix, la Fundació facturarà el cost del transport.

Per als particulars no es faran lliuraments a domicili; hauran de recollir la comanda al carrer Bijuters núm. 3 del polígon industrial de Ciutadella.

L’Ajuntament de Ciutadella us convida perquè formeu part d’aquesta iniciativa com a establiment col·laborador (servint i rebent aquests gots).

Apostau per reduir dràsticament l’ús de gots de plàstic d’un sol ús; amb açò millorarem la seguretat dels cavalls i de les persones durant la festa i, per descomptat, fareu un gest positiu pel medi ambient.

Recordau que aquesta iniciativa no COSTARÀ res; l’euro avançat es recuperarà en retornar el got.

Fem de Ciutadella una ciutat respectuosa amb el medi ambient i Sant Joan unes festes millors!

Gràcies per la vostra col·laboració.

Acceptau el got reutilitzable; tots i totes hi guanyam!

ESTABLIMENTS COL·LABORADORS;

-El Paladar

-Cas Consol

-Bar Imperi

-Sa bona birra

-Parròquia St. Antoni Mª Claret

-Escoleta Sa Galera

-Mascaró associats

-Finca s’Ullastrar

-Ses voltes espai gastronòmic

-IB3

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular