miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

23/05/2019

La zona verda del Canal Salat està en ple procés de neteja gràcies a la intervenció de la brigada extra Eco Verd, que l’Ajuntament de Ciutadella ha pogut contractar durant sis mesos, tant aquest any com el passat.

L’objectiu d’aquesta contractació és el de netejar i condicionar zones verdes del municipi per evitar que s’emprin com a abocadors i donar un espai a la ciutadania per passejar i gaudir. De fet, algunes zones on s’ha actuat, no s’havien netejat mai.

Pel que fa a la neteja del Canal Salat, la brigada de Eco Verd ha netejat la zona arbustiva baixa, llevant batzers i mates que s’ha triturat amb una màquina especial que ha convertit aquesta matèria orgànica en sostrat per la mateixa zona. D’aquesta manera es deixa espai als arbres per créixer de manera més ordenada. També s’ha netejat de fems acumulats, evitant així l’arribada de més plàstics a la mar. Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, la regidora Marta Marquès puntualitza que el fet de donar visibilitat a banda i banda del canal pot ajudar a evitarà actes incívics . També es romp el mur visual que separa abdós costats del canal i ajuda a fer una Ciutadella més amable.

Gràcies als treballs de recuperació de la zona verda han aparegut parets seques i botadors, elements etnològics que es podrien recuperar en un futur.

A banda de la neteja de fems i arbusts, també s’han col·locat baranes de plàstic reciclat en alguns punts. Les baranes fins ara existents eren d’ullastre, el que suposava un manteniment periòdic . Les noves baranes, d’un material molt més feixuc, són més estables – no es poden llevar a causa del seu pes – i no requereixen un manteniment tan exhaustiu. Aquest material també s’ha emprat per a l’elaboració de papereres, que s’ha ubicat al Canal i per fer mobiliari d’exterior per Es Pinaret.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular