jueves, febrero 2, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

15/04/2019

L’Ajuntament de Ciutadella recorda als vesins que estan interessats a no rebre publicitat comercial en paper a les seves bústies que poden recollir l’adhesiu que diu: «Publicitat, no gràcies» que l’Ajuntament va editar fa uns anys. D’aquesta manera, les empreses que reparteixen publicitat podran reconèixer els habitatges que no estan interessats a rebre aquest tipus de publicitat.

Aquesta campanya va sorgir de la demanda de diverses associacions de vesins, en especial de Ciutadella Vella, i dels membres de l’Agenda Local 21 municipal. Alguns vesins es queixaven de la indiscriminació en el repartiment d’aquesta publicitat i que no tenien cap eina eficient per si algun ciutadà no estava interessat a rebre tota aquesta publicitat, per poder fer-ho saber a les empreses. A més, existeix la problemàtica dels habitatges tancats, on la publicitat en paper es va acumulant i, finalment, a causa del vent i la pluja, embruta els carrers i provoca una mala imatge tant per als comerciants mateixos com per al poble. Finalment, i també com a objectiu de la campanya, és una manera de reduir l’ús de paper, ja que moltes d’aquestes empreses ja fan publicitat de les ofertes a webs i xarxes socials, fet pel qual al cap de l’any es podrien estalviar uns quants quilos de paper.

A més, actualment l’Ordenança municipal de neteja de l’espai públic i la gestió dels residus de Ciutadella de Menorca, aprovada definitivament l’agost del 2018, preveu específicament a l’article 14: «No es podrà dipositar publicitat als edificis on s’indiqui que no s’accepta aquesta publicitat», el que està considerat com una infracció lleu a l’Ordenança municipal i està sancionat amb 150 € per a l’empresa infractora.

Els adhesius es poden recollir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Ciutadella, a la plaça des Born.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular