martes, septiembre 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

29/03/2019

A la sèrie Som Dones, que promou la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Ciutadella per visibilitzar i fer un reconeixement a dones que amb el seu exemple han col·laborat en construir un municipi més igualitari aquest mes de març que ara acaba incorpora el nom de dues dones pioneres en la integració laboral. 

Es tracta de les primeres dones que van accedir a un cos de la policia local de Menorca. Elles són Catalina Pons Fraga (1963), casada, amb tres fills i un nét; i Maria Portella Coll (1962), casada, amb dos fills i dos néts. Foren les primeres de Menorca. Totes dues van entrar al cos de la Policia Local de Ciutadella l’1 de desembre de 1981. Era un grup de quatre, de les quals elles dues van seguir amb la vocació.

Avui, després de molts anys de servei, reflexionen així: «Creim que, com a treballadores d’aquella època, en què va coincidir la transició cap a la democràcia, i pel fet de ser dones en unes feines exclusivament per a homes, vam ser pioneres, fent l’aposta per la igualtat i l’equitat en qualsevol camp laboral. Avui trobam a faltar més integració de la dona dins la nostra professió, a pesar de la gran passa que hem fet totes per la integració del gènere femení».

Feu clic a la imatge per ampliar-la.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular