martes, septiembre 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

25/02/2019

 L’Ajuntament proposa per a aquest 2019 un carnaval temàtic ambientat en els Jocs Olímpics. Així, continua la feina encetada al principi de la legislatura, on el consistori ha proposat un tema de caràcter cultural, al qual s’han adherit escoles i associacions. Per a aquest any, la temàtica proposada va lligada al programa Eduquem en l’Esport, que promou l’Àrea de Cultura i Esports de l’Ajuntament; així com al programa Posam valor a l’esport, del Govern Balear. Sis clubs i entitats esportives de Ciutadella s’han sumat a la iniciativa, i han programat activitats per als pròxims dies. Accedeix a la informació per a conèixer el programa del carnaval al nostre municipi. 

Activitats

El programa començarà el dimecres 27 amb la rua dels centres escolars, als quals se’ls ha lliurat una torxa olímpica, que hauran de retornar al final del recorregut, a la plaça de la Catedral, a les 13.30 h.

El divendres 1 de març l’activitat es desenvoluparà dins del centre històric, amb una gimcana olímpica rural, que començarà a les 10 h i s’allargarà fins a les 13 h. A les 13.30 h es lliuraran els premis als participants, a la plaça des Born. A partir de les 18 h s’iniciaran els actes a l’envelat de la plaça Nova, on hi haurà disco infantil, batucada i les actuacions dels grups Orgànic, Dos Sipiots i The Juke Box Band.

El dissabte 2 de març matí, de 10.30 a 13 h, tindran lloc les activitats programades pels clubs i les entitats esportives de la ciutat, a la plaça des Pins. Hi participen Club d’Escacs del Cercle Artístic, Sami, Penya Orient, Equisport, Penya Ciclista Ciutadella, i el grup esportiu Es Port.

El programa d’actes es tancarà diumenge, dia 3 de març, amb la desfilada de carrosses, que començarà a partir de les 17.30 h, i amb la posterior entrega de premis a l’envelat de la plaça Nova.

El regidor de Cultura i Esports, Josep Juaneda, comenta: «Valoram molt positivament la implicació des dels diferents sectors de la ciutadania en la festa de carnaval, començant per tots els centres educatius que s’impliquen en la temàtica proposada per l’Ajuntament i decorant els seus espais. També ho fan el teixit associatiu, que organitza activitats relacionades amb el tema, i la participació de grups a la rua. Així com la implicació dels comerços, que, en decorar els expositors, se sumen a la iniciativa. Hem aconseguit transformar carnaval en una autèntica festa, amb la participació de tota la ciutadania».

Per altra banda, la batlessa, Joana Gomila, assegura: «Aquest any el carnaval també serà un espai de reflexió, de conscienciació i transmissió de coneixements. La temàtica proposada, «ciutat olímpica», respon a la importància de transmetre valors que l’olimpisme mateix promou. Valors com la cooperació, el treball en equip, l’esforç, etc creiem que són imprescindibles per a la nostra societat. Des d’aquest ajuntament, volem transmetre el missatge de la importància d’incloure els hàbits esportius en el dia a dia i que aquesta pràctica esportiva estigui basada en els valors educatius i socials, tot beneficiant al benestar personal i social del nostre municipi, un dels objectius de la proposta de Ciutat Educadora.»

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular