lunes, marzo 27, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

15/02/2019

El projecte del mosaic Ens rejuntam, impulsat per l’Àrea Municipal de Participació de l’Ajuntament de Ciutadella, ha rebut un dels premis de la categoria «Humanització», en el curs de la gala de la cinquena Jornada de la Salut del Govern de les Illes Balears.

L’acte va tenir lloc al Palau de Congressos de Palma el passat dia 8, i va comptar amb l’assistència de la presidenta de la Comunitat Autònoma, Francina Armengol; de la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo; i de la consellera de Salut, Patrícia Gómez.

El guardó hi va ser recollit pel doctor Antonio Liñana, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Mateu Orfila de Menorca.

A la vegada, aquests dies s’ha presentat el vídeo en el qual l’Ajuntament ha pogut documentar l’experiència de ciutat educadora, també relacionada amb el mosaic Ens rejuntam.

La regidora de Participació, Laura Anglada, ha recordat que l’Ajuntament i la Comunitat Terapèutica Sant Miquel van promoure aquesta iniciativa per tal de sensibilitzar la població sobre la incidència de les malalties mentals, i per reivindicar que les persones que les pateixen han de tenir les mateixes oportunitats i els mateixos drets que tothom.

A través de la construcció d’aquest mosaic per part dels usuaris mateixos del Centre de Salut Mental, amb la participació de diverses escoles i la col·laboració especial de Juan Martínez i Paca Florit, es va voler llançar «un clam sobre el fet que volem construir una ciutat on totes les persones, amb les seves diferències i particularitats, s’hi sentin part, una ciutat per a tothom, una vertadera ciutat educadora».

El mosaic, que es va inaugurar el 30 de novembre del 2018, es troba emplaçat en la paret situada entre el Cinemes Canal Salat i la Sala Multifuncional.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular