viernes, septiembre 29, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

07/02/2019

Silme (Servei d’Informàtica Local de Menorca) celebra enguany el seu 30è aniversari amb dues activitats importants: unes jornades tècniques i una cerimònia de caire més festiu. Cinc ponents experts participaran en la sessió sobre «Reptes tecnològics de l’administració pública» a la seu del Consell Insular. L’única empresa i societat anònima de capital públic de l’illa aglutina tots els serveis i les necessitats informàtiques de les administracions de Menorca en una fórmula que fa 30 anys va ser pionera i que, amb el temps, ha demostrat que és encertada.

El gerent de Silme, Paco Franco, i la consellera de Serveis Generals i presidenta del Consell d’Administració de Silme, Cristina Gómez, han presentat a la seu de l’empresa els detalls de la commemoració de l’aniversari, acompanyats de Jordi Tutzó, regidor de l’Ajuntament de Maó i secretari del mateix Consell d’Administració, i els vocals Sergi Servera i Francesc Pons, regidors dels ajuntaments de Ciutadella i Ferreries respectivament.

Amb el títol «Reptes tecnològics de l’Administració pública», les jornades tècniques es faran dia 14 de febrer a la seu del Consell Insular, amb l’objectiu de donar a conèixer l’experiència d’empreses públiques de base tecnològica i debatre sobre els reptes presents i futurs de les institucions des del punt de vista de la digitalització, el tractament de dades i l’administració electrònica. Els experts ponents que hi intervindran són Manel Camps, enginyer informàtic i cap de projectes de Silme; Josetxo Arrarás, director gerent de Tracasa Instrumental; Juan Huguet Garcia, investigador sènior de dades a IBM; la doctora Antònia Paniza, secretària general de la UIB, i Nacho Alamillo, director general d’Astrea i expert en digitalització de l’administració.

Pel que fa a l’acte festiu de dia 15 de febrer, se celebrarà a l’Auditori de Ferreries a les 12.30 h, amb la presència de representants de les institucions que formen part de l’empresa, a més dels antics presidents, vocals i secretaris del Consell d’Administració.

A la trobada no hi faltaran els agraïments i reconeixements a les persones que van impulsar la creació de Silme, una empresa que, 30 anys després de la seva creació, disposa d’un equip de 25 professionals i d’una àmplia cartera de serveis que inclou tot el que fa referència a sistemes (maquinari i programari («hardward» i «software») instal·lats a les administracions); tractament de dades i suport de comptabilitat; serveis IDE de cartografia; consultoria; formació als usuaris dels diferents aplicatius; i servei de suport tècnic.

En total, Silme té instal·lats i gestiona 1.230 terminals; 89 equips de comunicacions; 2.314 comptes de correu; 655 mòduls o aplicacions; 69 servidors, i 55 portals web. Un dels puntals de Silme fa referència al desenvolupament de programes i aplicacions per cobrir les principals necessitats en comptabilitat, nòmines, padrons, recaptació, liquidacions, persones, territori, registre d’entrades i sortides, actes, decrets…

En aquest capítol destaca el desenvolupament i el manteniment del portal de tramitació amb l’administració local de Menorca; la Carpeta Ciutadana; un entorn de comunicació entre la ciutadania, el Consell i els ajuntaments que permet realitzar tot tipus de tràmits i gestions en línia des de qualsevol ordinador, tauleta o dispositiu mòbil d’una manera segura, còmoda i àgil.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular