martes, septiembre 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

Imatge05/02/2019

Amb un total de 138 indicadors de transparència assolits sobre un total de 160 avaluats, l’Ajuntament de Ciutadella ha passat a ocupar el primer lloc en transparència entre els ajuntaments de més de 15.000 habitants de les Illes. En l’àmbit de l’Estat, actualment, l’Ajuntament de Ciutadella ocupa el tretzè lloc d’entre més de 546 entitats locals avaluades.

Aquestes són les dades que publica la pàgina especialitzada Dyntra, que audita de forma constant el grau de transparència d’institucions, empreses públiques i partits polítics. Ciutadella, amb un 86’25 per cent dels indicadors validats, està molt per sobre de la mitjana de les Illes Balears (41.63%) i del conjunt de l’Estat (35,53%).

Des del Servei de Transparència, el regidor Sergi Servera remarca l’esforç que s’ha fet aquest mandat, per primera vegada, en posar el màxim d’informació possible a l’abast dels ciutadans a través del web municipal com a plataforma. «Realment ens vam trobar un desert en aquesta matèria i hem capgirat la situació fins a situar-nos com a referent. Ara, emperò, el repte és encara major, ja que per mantenir aquest grau de transparència resulta imprescindible inserir els mecanismes i els protocols a l’hora de publicar la informació als engranatges de la institució mateixa, per tal que el fet d’assolir-ne un major o menor grau no depengui de la voluntat de l’equip de torn o del regidor de torn, sinó que cal que tot l’Ajuntament interioritzi la importància de ser transparents cap a la ciutadania, no com un detall cap al ciutadà, sinó com una obligació inexcusable», ha remarcat el regidor.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular