domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

18/01/2019

La plaça de Ses Palmeres serà demà, d’11 a 13h, l’escenari de tota una sèrie de jocs populars i tradicionals de Menorca. L’Ajuntament pretén mitjançant la iniciativa fomentar la recuperació i conservació de la cultura popular i tradicional. L’activitat, que és gratuïta, serà dinamitzada per l’associació Es Xivit.

En el marc dels actes de Sant Antoni i per fomentar els principis d’una ciutat educadora, l’Ajuntament de Ciutadella, ha organitzat una activitat per conèixer i participar dels jocs i joguines populars i tradicionals de Menorca amb l’objectiu de fomentar la recuperació i conservació de la cultura popular i tradicional. Aquest és un dels valors que defensa la filosofia de ciutats educadores a la qual Ciutadella s’hi va adherir l’any 1999.

L’objectiu és que hi pugui participar tothom. Els més grans que recordin la infantesa i mostrin als més petits de quina manera es divertien abans que existissin els ordinadors, mòbils, tablets, etc. I els menuts que passin una estona divertida, amb altres fillets i filletes, descobrint jocs nous i altres maneres tan senzilles de passar-ho bé tot donant valor a un tret de la cultura pròpia i de la nostra identitat i història.

Els jocs i tallers que es desenvoluparàn es duran a terme per estacions durant les 2 hores creant un espai de joc diversificat.

Les activitats són les següents:

-Taller de paracaigudes: Elaboració de petits paracaigudes i prova de llançaments des de dalt les escales des Molí des Comte.

– «Jugar a tapet»: Carreres de xapes a un circuit que representa el paisatge menorquí.

– «Treure el pot»: Joc de punteria on al mateix temps es donaran a conèixer algunes de les paraules menorquines que s’estan perdent.

– Taller de bombolles de sabó: Elaboració de l’estri per fer bombolles de sabó i practicar-ho.

– Racó de joc lliure: La corda, l’elàstic, la xaranga, xapes i mèrvols.

Us esperem a totes i tots dissabte 19 de gener de 11h a 13h a la plaça de «Ses Palmeres» de Ciutadella.

L’activitat, que és gratuïta, serà dinamitzada per l’associació Es Xivit.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular