domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

Imatge16/01/2019

El poble de Ciutadella i l’Administració Municipal ja tenen enllestits els preparatius principals per reviure aquest dijous que ve les tradicions de Sant Antoni, patró i Diada de Menorca.

A continuació, detallam els actes de Sant Antoni 2019:

Dimecres, 16 de gener

Com és tradició, durant la vigília de la Diada de Menorca tindrà lloc la inauguració, a les 16 h, de la 15a Fira de Sant Antoni a la Contramurada (zona entre el carrer Pere Martorell i el molí des Comte), on la corporació municipal hi farà una visita a les 17 h. La Fira romandrà oberta fins a les 22 h.

A partir del dia 17 i fins al dia 20 de gener, l’horari serà de 10 h a 22 h.

Al Saló Gòtic de la casa consistorial, a les 19 h, hi haurà l’acte institucional amb motiu de la Diada de Sant Antoni:

– Obertura de l’acte a càrrec de la Il·lma. Sra. Joana M. Gomila Lluch, alcaldessa de Ciutadella.

– Lectura de l’acord de Ple en què es proposa la Sra. Pilar Benejam com a Filla Il·lustre de Ciutadella.

– Visualització del vídeo sobre la carrera de Pilar Benejam

– Laudatio de la proclamació de la Sra. Pilar Benejam, a càrrec del catedràtic Joan Pagès i Blanch.

– Proclamació de Pilar Benejam com a Filla Il·lustre de Ciutadella.

– Descoberta del quadre de Pilar Benejam

– Cloenda a càrrec de la Il·lma. Sra. Joana M. Gomila Lluch, alcaldessa de Ciutadella.

Dijous, 17 de gener

A les 9 h comença el mercat tradicional a la plaça de Sant Antoni.

Al llarg del matí, mercat de dàtils i taronges, i rifa del porc.

De 10 h a 22 h continua la 15a Fira de Sant Antoni a la Contramurada.

La Missa solemne se celebra a la Santa Església Catedral Basílica de Menorca a les 11 h. La presidirà l’Excm. i Rvdm. Sr. Francesc Conesa i Ferrer, bisbe de Menorca. Les autoritats civils i militars sortiran juntes des de la casa consistorial. Hora de la marxa: 10.45 h-10.50 h.

A continuació de la Missa, aproximadament a les 12.15 h, començarà la processó dels Tres Tocs. Enguany hi haurà un lleu canvi en el recorregut urbà habitual, per mor d’unes obres al carrer del Roser. Així, des de la porta de la Llum, la processó emprendrà ses Voltes, girarà pel carrer del Seminari, anirà pel carrer del Santíssim i agafarà el portal d’Artrutx, a partir del qual el recorregut serà l’habitual fins a arribar a la Contramurada i fins a la plaça de ses Palmeres. En aquest darrer punt, s’hi donaran els tradicionals Tres Tocs pel regidor de menor edat.

Enguany es dóna la circumstància que es complirà el 150è aniversari d’ençà que els Tres Tocs es donen físicament damunt una rajola, i no a les portes de Maó. Fets els tocs, s’hi entonarà el Poble de Déu. En representació de la corporació municipal, qualcaran els senyors regidors Sebastià Servera (penó), José Negrete i Sandra Moll. Hi donarà els Tres Tocs de ritual amb el penó de Sant Antoni el senyor regidor Joan Carrasco Domingo. En tornar a la catedral, als peus del presbiteri, s’hi cantarà el Tedèum. El Sr. Bisbe donarà el comiat personal a tots i a cadascun dels membres de la corporació municipal i a les autoritats institucionals.

Tot seguit, la corporació i les autoritats tornaran a la casa consistorial i s’observarà la processó corporativa.

Devers les 14 h, al Geriàtric Municipal, visita als interns i tast del brou de Sant Antoni. També, a l’exterior, mercat tradicional i rifa del porquet. Les autoritats que hi participin arribaran al centre assistencial de manera espontània, sense cap formalitat.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular