viernes, septiembre 29, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

28/11/2018

El Consell de Ciutat, reunit per a deliberar en la primera edició del Premi Bona Pràctica, ha acordat concedir-lo al projecte que representa Ciutadella Antiga/Ciutadella Vella amb el seu programa de teatre de butxaca.

En aquesta primera edició són nou les propostes que ha jutjat el Jurat Qualificador. I han assolit el segon i el tercer llocs els programes de la Volta BTT de ciclisme, organitzada per la Penya Ciclista de Ciutadella; i el programa GIBET, de rehabilitació del patrimoni històric i etnològic del municipi, operat pels voluntaris de la Societat Historicoartística Martí Bella del Cercle Artístic.

El premi atorgat al teatre de butxaca és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament i de Ciutadella Antiga, que, a partir de l’aliança d’una associació de veïns i comerciants, impulsa un teatre de proximitat amb l’espectador, i amb la col·laboració de particulars, comerços i de l’administració, que presten els seus espais per representar les obres. S’ofereixen diverses obres de petit format, amb pocs actors i amb aforament limitat en espais poc habituals, que, a través d’una itinerància, permeten a l’espectador gaudir de diverses obres en una mateixa jornada, tot fent un itinerari pel nucli antic de la nostra ciutat. En aquest sentit és una iniciativa innovadora perquè apropa la cultura de qualitat a tota la ciutadania (obres infantils i per a adults) d’una manera àgil i accessible, alhora que fomenta el coneixement de la nostra ciutat a partir de visitar espais poc habituals pel públic.

Un dels valors que també li aporta autenticitat és la implicació i la participació intergeneracional en la seva organització, la dinamització social que genera i que es basa en l’estima d’un nombrós grup de persones pel teatre, que, de manera voluntària i desinteressada, organitzen aquest esdeveniment.

És una iniciativa consolidada que es va iniciar l’any 2011 i que té molt bona resposta per part del públic, que també ve d’altres municipis.

Divendres es lliurarà el premi (18 h) en el marc de la inauguració del mosaic Ens rejuntam, situat a la placeta de les sales del Canal Salat.

La regidora de Participació, Laura Anglada, en expressar la felicitació pel projecte guanyador, ha volgut recordar que la posada marxa d’aquests premis ha estat pensant en el fet que l’Ajuntament de Ciutadella té firmada la carta de Ciutats Educadores des de l’any 1999, i s’adhereix, d’aquesta manera, a la filosofia i als principis que defensa una ciutat educadora. En conseqüència, ha optat per crear el Premi de Bona Pràctica de Ciutat Educadora per reconèixer i valorar els projectes i les iniciatives ciutadanes que atenen als principis de Ciutat Educadora, els defensen i difonen, i promouen una ciutadania activa i compromesa amb la construcció del municipi.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular