miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

24/02/2020

La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat els plecs de la licitació que ha de servir per adjudicar el servei de vigilància de platges i socorrisme del municipi per als pròxims dos anys, amb possibilitat de dos més de pròrroga. El cost anual del servei s’ha previst en 380.000 euros. Aquesta quantia suposa un increment de 90.000 euros anuals respecte a la darrera licitació, amb la finalitat de millorar el servei i garantir també el compliment de la nova escala salarial del sector.

La prestació del servei es distribuirà en totes les platges del municipi de Ciutadella objecte del contracte, així com la prestació del servei a les dues embarcacions destinades a aquest i a la piscina descoberta. Són objecte del contracte les platges urbanes de: Santandria, cala Blanca, cala en Bosc, Son Xoriguer i cala en Blanes. I les platges verges: la Vall, Son Saura, cala en Turqueta i Macarella.

El servei s’iniciarà l’1 de juny i durarà fins al 30 de setembre.

Quant a les dues embarcacions: una a la costa sud i una altra a la costa nord del terme municipal, realitzaran vigilància pròxima i suport a la resta de servei, tal com ho disposi el coordinador municipal. Com a mínim, es durà a terme la vigilància just comenci el servei i abans de finalitzar-lo.

MILLORES EN EL SERVEI DE SOCORRISME I PLATGES

Continuant amb la feina feta durant els darrers quatre anys, per a la temporada d’enguany es persegueix la consolidació del servei existent, millorar-lo i modernitzar el recursos necessaris.

Es segueix amb nou platges vigilades, cinc d’urbanes i quatre de verges: cala en Blanes, Santandria, cala Blanca, cala en Bosc, Son Xoriguer, la Vall, Son Saura, Cala en Turqueta i Macarella. A més de dues embarcacions totalment equipades per realitzar les feines encomanades amb total seguretat, les quals naveguen durant tota la temporada, i els mesos de juliol i agost durant 8 hores ininterrompudes; destinades una a la zona nord i l’altra a la zona sud.

S’equipararan totes les platges vigilades amb taules de rescat de nova fabricació que compleixin tots els requisits encomanats per realitzar les funcions.

Es canvia el mobiliari de cadires i taules dels nou mòduls de vigilància.

S’inicia un pla de modernització de tres anys dels equips semiautomàtics de desfibril·lació (DESAS), i s’incorporen per a la temporada d’enguany tres nous aparells de nova adquisició.

Per a una millora del servei quant al tema de comunicacions, les quals a les platges verges son a dia d’avui inexistents amb el sistema Tetraib, s’introdueixen emissores VHF, banda marina per coordinar els rescats, evacuacions i serveis, no només entre els socorristes de platja i les tripulacions de les dues embarcacions destinades al servei, sinó també amb la resta d’empreses del sector nàutic i de Ports, a fi d’arribar a coordinar i integrar tots en els plans d’evacuació i els incidents a les nostres platges.

S’adquireixen diversos materials en matèria de seguretat, com la incorporació a les embarcacions de noves armilles de salvament autoinflables i personals, així com de maletins de transport de material, els quals són estancs i tenen flotabilitat per poder dur el material de forma segura.

Es millora la senyalització amb banderes a les diferents platges, amb la reposició o nova incorporació d’astes per oferir una major informació a l’usuari.

Així mateix, tot aquest pla de modernització i millores es veurà ampliat amb la contractació de l’empresa de socorrisme. A l’apartat de plecs tècnics s’introdueixen una sèrie de millores aportades per part de l’empresa.

Les empreses tenen fins al 6 de març a les 14h per a presentar les ofertes econòmiques. Les bases estan disponibles al perfil del contractant.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular