martes, septiembre 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

19/11/2018

Representants d’onze consells infantils dels 11 municipis de Balears reconeguts com a Ciutats amigues de la infància i de tres centres educatius han participat avui de matí al VII Parlament Infantil de les Illes Balears, organitzat conjuntament per l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor, Unicef Balears i el Parlament de les Illes Balears.  A l’acte ha assistit la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Nati Benejam que juntament amb Fàtima Anglada, dinamitzadora del Consell Infantil, ha acompanyat els tres infants del municipi.

En aquesta nova edició plenària infantil s’han proposat i votat diverses vacunes per combatre els diferents tipus de violència, totes elles argumentades pels infants que hi han participat, una activitat emmarcada en la proposta d’Unicef per reflexionar sobre la violència mitjançant la metàfora del violentovirus.

L’Oficina de Defensa dels Drets del Menor s’ha sumat a celebrar el Dia Mundial de la Infància com una fita històrica pels drets de les nines i nins d’arreu del món. La ratificació de la Convenció dels drets dels Infants recorda que totes les persones menors d’edat són subjectes de ple dret i que les administracions i organismes que es dediquen a defensar els seus drets han de vetllar pel seu compliment. Des de l’ODDM es destaca l’interès superior del menor com un principi universal i amb rang jurídic que tothom ha d’adoptar i recorda que s’ha de respectar el seu dret a ser escoltat i tenir en compte les seves opinions en tot allò que el pugui afectar. Per això es fomenta la participació i implicació dels infants com agents actius del canvi i fomentar vies perquè puguin formar canals de participació en tots els àmbits de la seva vida.

Des d’UNICEF recorden que la violència funciona com els virus, que roman invisible fins que esclata, causant danys irreparables en molts de casos. Per això, igual que les epidèmies, és millor prevenir-les que guarir-la. Per al Dia de la Infància proposen als consells de participació infantil i adolescent i als centres educatius elaborar una vacuna per al bon tracte amb la qual protegir els municipis.

El Parlament de les Illes Balears continua amb el seu ferm compromís de donar suport a organitzacions i actes que potenciïn la presa de consciència envers el problema dels nins i nines d’arreu del món.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular