viernes, marzo 31, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

16/11/2018

Davant la preocupació compartida per l’enorme presència de plàstics al mar, que s’està evidenciant per part de molts agents socials, l’Ajuntament i el GOB-Menorca han signat un conveni de col·laboració amb la voluntat d’intentar contribuir a la reducció de l’ús de plàstics d’un sol ús que tinguin alternatives reutilitzables o biodegradables.

En el marc de treball del GOB-Menorca, s’està impulsant una campanya de reducció de plàstics d’un sòl ús i per intentar reduir l’ús de les bosses de plàstic que es solen usar per a pesar i comprar fruites i verdures, disposant d’una partida pressupostària per tal fet.

Donat que a Ciutadella, concretament al Mercat Agrari, es contempla una activitat que permet abordar una reconducció de plàstics per altres materials manco conflictius a nivell de l’entorn, aquest conveni permet una primera aportació de bosses de paper biodegradable a les parades del mercat que ho desitgin.

Des de l’Ajuntament s’ha explicat la iniciativa als participants del mercat, els quals han mostrat predisposició al canvi, i s’ha adoptat el compromís d’afavorir el canvi de les bosses de plàstic al Mercat Agrari per altres biodegradables a partir de 2019, sempre que els productes ho permetin.

L’objectiu comú és que en 2020 s’hagi fet un canvi generalitzat al Mercat Agrari de Ciutadella, passant d’utilitzar bosses de plàstic a altres biodegradables i així contribuir a la reducció de la presència d’aquest material.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular