domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

12/11/2018

L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha reiterat l’evident necessitat social que tenia Ciutadella d’un servei de promoció de l’autonomia personalitzada, sobretot si s’avalua el fet que els darrers estudis de població determinen que gairebé 2.000 persones pateixen problemes de manca de memòria i altres trastorns cognitius.

D’aquesta manera, queda desautoritzada la raó per la qual un acord del Consell Insular de Menorca de l’any 2013 va ser deixar sense efecte el conveni del Centre d’Alzheimer de Ciutadella, que existia des de 2009 i que va ser desmantellat.

L’alcaldessa ha considerat: «Les persones grans, que tant han fet per la nostra ciutat, es mereixen una atenció personalitzada i adequada, i un espai per donar resposta a les seves necessitats; i, per tant, Ciutadella ha de comptar amb aquest tipus de centres especialitzats, tot tenint en compte que es calcula que a Ciutadella hi ha 1.936 persones amb Alzheimer i altres patiments cognitius». Per tant, la inauguració aquest cap de setmana del Centre de Promoció de l’Autonomia, al carrer Oristano 20, fa que Ciutadella, de bell nou, hagi de dir que ens podem felicitar».

«Amb la posada en marxa d’aquest centre de promoció de l’autonomia —ha dit— aconseguim un dels objectius més importants per frenar l’Alzheimer i altres trastorns, que no és altre que la prevenció. En retardar o prevenir l’increment de la dependència, en afavorir la recuperació i el manteniment de les habilitats, els hàbits de vida i els recursos personals que els permetin mantenir una vida amb el màxim grau d’autonomia, en proporcionar suport a les famílies, i en oferir-los informació, formació i assessorament, afavorim una major qualitat de vida de les persones que pateixen aquestes malalties i dels seus familiars i cuidadors».

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular