domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

Imatge08/11/2018

El pròxim 30 de novembre és el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Ciutadella fa molt anys que forma part de la xarxa estatal de pobles i ciutats que tenen com a idea vertebradora que és tota la ciutadania l’encarregada d’educar la comunitat. Sabem que, encara que els centre educatius són essencials, no és únicament dins les aules on s’educa, sinó que són totes les entitats o grups ciutadans que des del seu àmbit i amb les seves bones pràctiques són exemples educatius per a petits i grans. D’aquesta manera entitats socials, culturals i esportives i grups de voluntariat de tota casta, fan que Ciutadella sigui un poble que educa en el seu dia a dia.

És per açò que des de la regidoria de Participació ciutadana i Projecte de ciutat de l’Ajuntament de Ciutadella volem instaurar el «Premi de Bones pràctiques de Ciutat Educadora», un guardó que pretén valorar i reconèixer les accions o iniciatives que atenen, defensen i difonen els principis de Ciutat Educadora i que promouen una ciutadania més activa i compromesa amb el municipi i han fet possible un municipi millor, una Ciutadella millor Projectes destinats a l’embelliment del poble i del seu entorn, al desenvolupament cultural i esportiu de la seva gent o a potenciar la convivència entre les persones són alguns dels exemples d’aquestes accions.

La regidora de Participació de l’Ajuntament de Ciutadella, Laura Anglada, informa que seran els membres del Consell de Ciutat, com a ens de màxima representació i pluralitat de Ciutadella, els encarregats de fer propostes d’aquelles Bones Pràctiques d’iniciatives ciutadanes mereixedores del guardó, per, finalment, triar-ne tan sols una.

Els membres del Consell de Ciutat podran presentar un màxim de dues propostes de Bones Pràctiques d’iniciatives ciutadanes fins el proper 26 de novembre. El mateix dia 26 de novembre a les 19’30 hores està convocada la reunió del Consell de Ciutat amb l’objectiu de triar, a partir de les propostes presentades, la Bona Pràctica que obtindria el I Premi de Bones Pràctiques de Ciutat Educadora.

La previsió és que es faci l’entrega del premi el dia 30 de novembre en el marc de la celebració de les activitats que están previstes pel Dia internacional de les Ciutats Educadores.

El Premi consisteix en un guardó, una estada de cap de setmana as Pinaret durant el 2019 i l’enregistrament en un vídeo de la Bona Pràctica per visibilitzar aquesta i poder-ne fer difusió.

Aquesta iniciativa també l’ha posat en marxa l’Ajuntament de Ferreries i Maó, dues de les altres ciutats educadores de Menorca (Mercadal és la quarta) amb les quals s’han coordinat i establert els mateixos criteris per atorgar el premi en cadascun dels municipis. Es va consensuar fer entrega en tots els casos del guardó el mateix dia 30 de novembre, en el marc de la celebració de les activitats que cadascun d’aquests municipis ha previst per celebrar el Dia internacional de les Ciutats Educadores.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular