domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Maó

Maó, 24 de març de 2023. L’Ajuntament...

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

05/11/2018

 Les IV Jornades d’Habitatge del Consell Insular dupliquen sessions i es celebraran a Maó i Ciutadella

Enguany es debatran aspectes com l’exclusió residencial, la pobresa energètica, la ciutat inclusiva i la nova bombolla immobiliària del lloguer amb la participació de destacats experts en cada tema.

El Consell Insular de Menorca dedica aquest mes de novembre a l’Habitatge amb la celebració de les Jornades que organitza el Departament de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge i que enguany arriben a la IV edició amb dues novetats destacades. Per una banda, es dupliquen sessions, en passar de dues a quatre, i es canvia la ubicació de manera que surten del propi edifici de l’administració insular per a celebrar-se a Maó (Ca n’Oliver, divendres 9 i 23 de novembre) i a Ciutadella (Cercle Artístic, 16 i 30 de novembre).

La consellera Cristina Gómez i la tècnica d’Habitatge del Consell Insular, Elisa Marí, han presentat avui les jornades que, a través de ponències d’experts, taules rodones, debats i cinefòrums, tractaran aspectes d’actualitat com són l’exclusió residencial, la pobresa energètica, el concepte d’habitatge i salut, la ciutat i l’arquitectura centrada en la persona i la bombolla immobiliària del lloguer.

Per analitzar la situació i experiències amb persones sense llar assistiran a les jornades, entre altres, els arquitectes de Leve Projects, Francesc Pla i Eva Serrats; i Sebastià Cerdà com a responsable de la Xarxa d’Inserció Social de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). A la primera sessió del dia 9 de novembre també hi participarà Sergio Nasarre Aznar, catedràtic de Dret Civil i director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, qui presentarà el documental “El Umbral” que mostra la realitat de les persones que han quedat sense sostre per diferents circumstàncies i, també, el joc de simulació “El llindar” dirigit als joves amb l’objectiu que adoptin el rol i experimentin en primera persona les vivències i problemàtiques que pateixen els sensesostre i el de les institucions que intenten pal·liar aquestes situacions.

Per a la segona sessió dedicada a “Habitatge, pobresa energètica i salut”, es comptarà amb la participació de Ana M. Novoa Pardo, coordinadora del Grup d’Habitatge i Salut de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB); Miren Josune Huidobro, responsable de Programes de Provivienda, i Sergio Tirado, vicepresident de la Asociación de Ciencias Ambientales; i es presentaran experiències de cooperatives com Arqbag, Cíclica o la plataforma europea EuroPACE.

Amb el títol de “Ciutat i arquitectura centrada en la persona”, la tercera sessió de les jornades es parlarà de turisme i sostenibilitat; amb especial incidència en l’impacte del turisme massiu a ciutats com Barcelona i Vitòria; i de la ciutat inclusiva, amb una taula de ponents que aportaran mirades dels entorns urbans des de la perspectiva de la infància; el col·lectiu sènior i també des d’una visió feminista.

El programa es tancarà dia 30 de novembre amb un els temes que estan a l’agenda política actual com és el mercat del lloguer, amb les aportacions de testimonis de col·lectius com Sindicato de inquilinas e inquilinos de Madrid; Ciutat per a qui l’habita, de Palma; i la Cooperativa Es Porxos, d’Eivissa.

A més dels temes globals, en el marc d’aquestes jornades també es presentaran dades concretes i es donaran a conèixer resultats d’estudis sobre l’exclusió residencial a Menorca; l’experiència del primer any en funcionament de l’Oficina Insular d’Habitatge; i les diverses accions fetes pel Consell Insular dins el Pla Insular d’Habitatge.

Les jornades són gratuïtes i estan obertes a tots els interessats, però es necessari formalitzar inscripció prèvia a través de la web IVjornadeshabitatge.cime.es o al telèfon 971 35 70 83 (matins). Com a novetat d’aquesta edició, el Departament de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge lliurarà un certificat d’assistència a totes les persones que hagin participat en un mínim de 3 de les 4 sessions del programa.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular