viernes, marzo 31, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

26/10/2018

Aquesta serà la primera edició del Ciutadella Walking Festival, una trobada de senderisme al municipi de Ciutadella organitzada pel Servei de Turisme de l’Ajuntament, amb l’objectiu de potenciar aquesta activitat com a element desestacionalitzador més enllà de la temporada estival. Es tracta de quatre dies d’excursions guiades pel terme municipal de Ciutadella, amb diferents recorreguts i duració, adreçades a diferents segments de la població i amb diferents nivells de dificultat. A més, a aquests itineraris s’hi afegeixen altres activitats, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del nostre municipi.

Segons la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Ciutadella, Noemí Camps: «Del que es tracta és de valorar tots els recursos que ofereix la nostra terra per poder crear un producte turístic atractiu i fora de temporada». Ha remarcat: «El turisme vinculat al món del senderisme és un turisme amb moltes potencialitats de creixement a Menorca, sobretot per les possibilitats que ofereix l’illa quant a patrimoni natural, paisatgístic i cultural».

Val a dir que tant la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) com la Conselleria d’Esports del Consell Insular de Menorca col·laboren per a la realització d’aquest projecte. I pel que fa a la FFTM, aquesta col·laboració es deriva del conveni signat per primera vegada aquest any amb tots els ajuntaments, per millorar el producte i la informació turística de l’illa. Concretament, aquest acord cobreix tres àmbits: a) les accions de creació i d’impuls del producte turístic en temporada baixa; b) l’estandardització de la producció de material informatiu; i c) la creació i l’adaptació a la marca Menorca de la imatge de les oficines d’informació turística.

Per a la vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord: “En una qüestió de primer ordre com el turisme, tots hem de sumar i remar en la mateixa direcció; i projectes com el de l’Ajuntament de Ciutadella en són un bon exemple”. “Hem de ser conscients”, ha afegit, “que els productes que promocionam han de ser innovadors i diferenciadors, i que el discurs i la imatge que projectam ha de ser coherent amb el que som”.

D’aquesta manera, el Ciutadella Walking Festival, igual que altres esdeveniments relacionats amb l’esport a la nostra illa, pretén tenir la vocació de convertir-se amb els anys en un esdeveniment de caràcter internacional, i, a la vegada, important en l’agenda de tots els menorquins i menorquines.

Les activitats previstes són les següents:

Col·loqui inaugural «Camí de Cavalls, passat, present i futur»

1 de novembre a les 19.30 h a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic de Ciutadella, amb la participació de Joan de Nicolás, historiador; Jimmy Pons, Trail for peace; Xavier Cardona, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Ciutadella, i un representant de la Conselleria de Medi Ambient i de la Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca. Presentació a càrrec de Noemí Camps, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Ciutadella.

Rutes llargues:

1 de novembre, de 9 a 16.45 h, pel Camí de Cavalls, des Alocs a Cala Morell.

2 de novembre, de 9 a 16 h, pel Camí de Cavalls, de Cala Morell a Ciutadella.

3 de novembre, de 9 a 15.15 h, pel Camí de Cavalls, de Ciutadella a Son Xoriguer.

4 de novembre, de 9 a 16.30 h, pel Camí de Cavalls de Son Xoriguer a Cala Galdana.

Rutes curtes:

1 de novembre, de 10.45 a 14.45 h, Algairens i bassa Verda.

2 de novembre, de 10.30 a 15.20 h, ruta pel barranc d’Algendar.

Es visitaran les pedreres de s’Hostal i el poblat talaiòtic de Torretrencada.

3 de novembre, de 10.30 a 15 h, de cala en Turqueta a Macarella.

4 de novembre, de 10.45 a 14.30 h, de punta Nati a Calespiques.

Rutes temàtiques:

1 de novembre, de 10 a 14.20 h, ruta geològica d’Algaiarens a Cala Morell. Guiada per Agustí Rodríguez, del Centre de Geologia de Menorca.

2 de novembre, de 9.45 a 14.20 h, ruta botànica de Son Xoriguer a Son Saura. Guiada per Marc Moll, especialista en plantes medicinals i essències florals.

3 de novembre, de 9 a 14.30h, ruta ornitològica. Recorregut circular d’Algaiarens a la Vall. Guiat per Javier Méndez, de Menorca Walking Birds.

4 de novembre, de 9.45 a 13 h, ruta etnològica pels voltants de punta Nati. Guiada per Antoni Camps, arqueòleg, historiador i membre de l’associació Amics de Punta Nati.

Tallers:

1 de novembre, de 12.30 a 17 h, taller Mindfullness «Trails for peace», de la torre de Sant Nicolau a Santandria. Guiada per Jimmy Pons.

3 de novembre, d’11.30 a 16 h, taller Els Corsaris, de Son Saura a Cala en Turqueta.

Amb aturades a sa Talaia i cova des Moro. S’explicaran anècdotes sobre els corsaris. Amb degustació de menjar típic. Guiada per Marc Pallicer Benejam, historiador.

IMPORTANT

Totes les rutes estan guiades i inclouen transport en autobús, sempre que sigui necessari. Cada participant haurà de portar suficient aigua i avituallament, així com també roba adequada per fer l’activitat.

Inscripcions per correu electrònic a [email protected], amb una telefonada o un missatge al número 685 747 308.

El preu per activitat és de 5 € per persona. PLACES LIMITADES.

Més informació al web www.ciutadellawalkingfestival.com

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular