domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

26/10/2018

Com a representant de la ciutat amfitriona, l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha pres part en l’acte d’inauguració institucional del XVI Congrés Internacional de la Pedra en Sec, que ha obert avui matí les sessions al Cercle Artístic, i que es desenvoluparà fins al dia 28.

En unes paraules de benvinguda als congressistes de diversos països que s’hi reuneixen, l’alcaldessa ha assenyalat: «El prestigi d’aquest congrés fa que Ciutadella hagi de viure un esdeveniment de gran repercussió. La trobada és una cita de prou importància, perquè ens converteix en referents d’un moviment d’experts internacionals en una de les pràctiques més ancestrals de l’espècie humana: el maneig de la pedra, amb tot el ventall de riqueses que implica, des de tradicions artesanals fins a la cultura popular més genuïna».

Segons les consideracions de l’alcaldessa: «La pedra forma part del nostre paisatge en el sentit més ampli de la paraula; un paisatge que desenvolupa un paper prou important en aspectes culturals, ecològics, mediambientals i socials, i que representa un factor favorable per a l’activitat econòmica; convençuts, açò sí, de la necessitat de protegir-lo, gestionar-lo i ordenar-lo perquè segueixi essent una de les nostres riqueses».

Ha volgut agrair, molt especialment, la recuperació que la Martí Bella ha duit a terme de les dues barraques des Pinaret».

Finalment, ha desitjat que l’estada a Ciutadella sigui ben profitosa, sense defallir en la necessitat que «continuem treballant junts per al bé del nostre patrimoni i de Menorca»

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular