domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

18/10/2018

El passat dissabte 6 d’octubre tingué lloc a la nova Sala Beckett de Barcelona la segona reunió del Jurat del XLIII Premi Born de Teatre, format per Victoria Szpunberg (autora teatral i professora de dramatúrgia a l’Institut del Teatre i a l’Escola Superior de Coreografia de Barcelona), Tomàs Mestre (director i actor teatral d’Alacant), Salva Bolta (director escènic i artístic), María José Sánchez-Cascado (professora de Teatre Espanyol a la Universitat de Barcelona) i Fabrice Corrons (professor a la Universitat de Toulouse-Jean Jaurès, especialitzat en teatre català contemporani).

El Jurat, després d’haver llegit i analitzat les obres, ha decidit que els tres textos finalistes que optin a emportar-se el guardó de 14.000 €, més l’edició de l’obra en les quatre llengües de l’Estat, siguin: NOMOPHOBIA, La biblioteca i Los amantes sobrehumanos.

En el decurs de l’acte de lliurament, que se celebrarà a partir de les 21 h del 20 d’octubre al Teatre de Calós de Ciutadella, es revelarà el títol de l’obra guanyadora i la seva autoria. L’acte de lliurament començarà amb la representació de l’obra Refraccions, escrita i dirigida per Concha Milla, produïda per Flyhard Produccions/Sala Flyhard i interpretada per Sergio Matamala i Alícia Puertas.

L’acte de lliurament és el punt final de la celebració de la XLIII edició del Premi Born, però les activitats programades han tingut lloc durant tot el mes d’octubre: del 5 al 7 d’octubre es va fer la representació de l’obra Un lloc comú de Joan Yago, al Teatre Casino 17 de Gener; el dissabte 13 d’octubre, a la sala Jeroni Marquès, es va fer la lectura dramatitzada de l’obra guanyadora de l’any passat, Arde ya la yedra; el dimarts 16 es va fer l’assaig obert de l’obra La volta al món en 80 ties, guanyadora de la IV Residència de Creació Premi Born, al teatre de l’institut Josep Maria Quadrado, acte obert i gratuït.

Avui, dijous 18, hi haurà la trobada del grup de lectura per comentar Arde ya la yedra, obra guanyadora del Premi Born 2017. La trobada, gratuïta i oberta a tothom, serà a la Biblioteca Àngel Ruiz i Pablo del Cercle Artístic a partir de les 20 h, amb el seu autor, Francisco Javier Suárez Lema.

Pel que fa als actes del mes de novembre, cal destacar que el dissabte 3, a les 12 h, al Teatre Sant Miquel, es representarà l’obra Què hi fas tan sol?, conte infantil en format teatral de Maria Rotger Julià. I, per acabar els actes relacionats amb el Premi Born, el cap de setmana del 9 a l’11 de novembre es faran diversos actes relacionats amb Josep Maria Miró Coromina, guanyador del Premi Born el 2009 i el 2011. Divendres es presentarà el llibre Teatre reunit 2009-2018, volum que inclou tot el teatre de l’autor. I dissabte i diumenge se celebraran les XV Jornades Formatives de Teatre, a càrrec de Josep Maria Miró Coromina, a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic. El divendres 19 d’octubre, a partir de les 20 h, a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic, tindrà lloc la presentació de les edicions d’Arde ya la yedra; hi intervindran Vanesa Martínez, directora de la Revista Galega de Teatro, i Carlos Gil, director d’ArtezBlai. Tot seguit, Afonso Becerra de Becerreá, dramaturg i director gallec, pronunciarà la conferència amb la qual començaran els actes de l’edició Premi Born 2018.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular