martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

08/10/2018

L’Alcaldessa, Joana Gomila, en nom de la corporació municipal, ha fet públic el suport institucional al XVI Congrés Internacional sobre la Pedra en Sec que se celebrarà al nostre municipi del 22 al 28 d’octubre.

Els més importants experts europeu s’hi citaran per oferir un seguit de ponències i comunicacions. L’alcaldessa, en aquest sentit, ha dit: «La trobada és una cita de prou importància, perquè ens converteix en amfitrions d’un moviment d’experts internacionals en una de les pràctiques més ancestrals de l’espècie humana: el maneig de la pedra, amb tot el ventall de riqueses que implica, des de tradicions artesanals fins a a la cultura popular».

«La nostra generació es distingeix de les precedents —ha considerat també— en el fet de prendre consciència del nostre patrimoni cultural i natural, i aquests han experimentat un fenomen de fusió per tal d’aconseguir una visió integral del paisatge, on s’hi tenen en compte els aspectes naturals i els culturals com una unitat harmònica i amb una dimensió social que atorga la consideració d’element de benestar a Menorca. El paisatge desenvolupa un paper prou important en aspectes culturals, ecològics, mediambientals i socials; i representa un factor favorable per a l’activitat econòmica. Convençuts, açò sí, de la necessitat de protegir-lo, gestionar-lo i ordenar-lo perquè segueixi essent una de les nostres riqueses».

Finalment, Joana Gomila ha volgut fer un agraïment especial a la Societat Històrica i Arqueològica Martí i Bella per la tasca que desenvolupa dia a dia per la conservació del nostre patrimoni, «per donar-nos a conèixer a través de trobades i jornades la nostra història, moltes vegades relacionada amb la pedra i pels treballs de neteja i reconstrucció a sa Vinyeta o per rehabilitar el pont i la barraca de la ronda sud de Ciutadella, entre d’altres, i per la rehabilitació de les dues barraques des Pinaret en el marc d’aquest congrés».

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular