martes, septiembre 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

02/01/2020

Després de nou mesos com alumnes i treballadors de l’Ajuntament, els participants del programa SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ «Ens movem pel medi ambient», han finalitzat amb èxit aquesta convocatòria. Diverses de les seves actuacions han estat recollides a una pàgina webcreada i gestionada pels participants del projecte per tal de fer difusió de les accions desenvolupades i notícies relacionades amb qüestions medi ambientals.

Durant aquest temps els participants, majors de 30 anys, han compaginat la formació del Certificat de Professionalitat de Nivell 3 en «Interpretació i Educació Ambiental» amb el treball efectiu a l’ajuntament.

L’interès general i social d’aquest projecte a part de millorar la possibilitat d’inserció al mercat de treball dels participants, és també promoure la complaença del medi ambient. D’aquesta manera, les activitats desenvolupades han estat enfocades principalment al dret d’accés a la informació ambiental i capacitació sobre qüestions ambientals a través del desenvolupament d’accions entre tots els col·lectius de la comunitat local, i principalment entre aquells que tradicionalment queden exempts d’aquest tipus d’actuació. Han desenvolupat la seva tasca realitzant tallers d’educació ambiental i rutes interpretatives amb diverses entitats socials locals; centres residencials de gent gran, salut mental, alumnes amb capacitats diverses d’escoles públiques de Ciutadella, etc. Així mateix els participants han dissenyat i executat rutes interpretatives amb l’àrea de turisme de l’ajuntament i han participat d’una campanya informativa de bones pràctiques entre comerciants locals.

Diverses de les seves actuacions han estat recollides a https://movemmediambient.wixsite.com/inicio una pàgina web creada i gestionada per els participants del projecte per tal de fer difusió de les accions desenvolupades i notícies relacionades amb qüestions medi ambientals.

El projecte s’està portant a terme a proposta de l’Àrea de Dinamització Econòmica, Servei de Formació i Ocupació. Aquesta iniciativa és finançada amb fons del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) mitjançant Conferència Sectorial.

L’àrea de Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Ciutadella duu a terme una labor social amb la finalitat d’impulsar i realitzar accions formatives per contribuir al desenvolupament personal i professional de les persones per tal de millorar la seva ocupabilitat. Al mateix temps contribueix al benestar general de la comunitat local vist que els participants d’aquests programes desenvolupen actuacions d’interès general per a la població.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular