martes, septiembre 26, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

29/11/2019

L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, va mantenir dijous una reunió amb el conseller d’Educació, Universitat i Recerca del Govern Balear, Martí March, durant la qual es van tractar diferents temes. La trobada es va celebrar a la seu de la Conselleria a Palma i també hi va participar el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antonio Morante.

Entre els assumptes que es van posar sobre la taula, es va parlar del retard en la posada en marxa del Centre Integrat de Formació Professional d’Hoteleria i Turisme, una situació al voltant de la qual Joana Gomila va demanar quin era el calendari previst i si el finançament estava assegurat. Des de la Conselleria, es va notificar que es preveu que l’any 2020 es redacti el projecte i es licitin les obres, amb la qual cosa les obres s’executarien durant el període 2020-2021. Pel que fa al finançament, es preveu que es faci amb l’ITS. En aquest sentit, l’alcaldessa va demanar que el curs 2021-2022 sigui la data límit de posada en marxa d’aquest nou centre a l’antiga estació marítima del port interior de Ciutadella.

Pel que fa a la proposta d’actuacions del Pla d’infraestructures educatives a Ciutadella, unes obres que l’IBISEC preveu executar el 2020 i al llarg d’aquest mandat, Joana Gomila va lliurar un document amb les necessitats d’actuacions als centres educatius de la ciutat i va demanar que fossin incloses al Pla d’infraestructures educatives del Govern. De la mateixa manera, va demanar si hi ha previsió d’executar algunes de les actuacions que s’inclouen en aquest document, i sembla que per al 2020 es podrien dur a terme actuacions als IES de Ciutadella i a l’EI Borja Moll.

Finalment, respecte a l’Escola Municipal de Música i Arts escèniques de Ciutadella, Joana Gomila va recordar que compta amb més de 500 alumnes matriculats, la qual cosa demostra la bona feina que s’hi fa i els resultats quant a l’aprenentatge de la música i les arts escèniques, i del que representa per la cultura i pel creixement personal dels infants i joves de Ciutadella. Aquestes dades contrasten amb el fet que, des del 2009, el Govern Balear no convoca ajudes per al funcionament de les escoles de música, i que el 2019 es van consignar 500.000 € als pressuposts de la CAIB destinats a les escoles de música de balears, uns ajuts que no s’han convocat. La Conselleria va comunicar que el 2020 es pressupostarà una partida de 250.000 €, una xifra més reduïda que la que hi havia anteriorment.

Una situació, aquesta, sobre la qual Joana Gomila va qüestionar per quin motiu no s’havia fet la convocatòria i per què es reduïa el pressupost del 2020, tot demanant també que no es deixessin perdre aquests diners i es convoquessin els ajuts després de principi d’any. La Conselleria treballa en la redacció de les bases de la convocatòria, i es va comprometre a convocar aquests ajuts a principi del 2020.

En qualsevol cas, l’alcaldessa va expressar davant el conseller la seva voluntat que el Govern Balear aposti fermament, també, per les escoles de música municipals, com un element més dins la línia de treball de la Conselleria d’Educació. 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular