miércoles, junio 7, 2023

Lo más destacado del mes de mayo en cifras

Cada mes el Ajuntament de Cornellà os...

Exposición 4 Artes. Agenda Zaragoza. Ayuntamiento de Zaragoza

El concurso 4Artes alcanza su décimo aniversario....

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

20/11/2019

«Per mi i per totes les meves companyes i els companys» és el lema que marcarà la celebració dels actes que ha organitzat l’Ajuntament de Ciutadella amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants, i que avui ha estat presentat per l’alcaldessa, Joana Gomila. L’ha acompanyada una representació de l’equip de govern municipal: els regidors Andreu Cardona i Andreu Bosch, i les regidores Fàtima Anglada i Gràcia Mercadal.

En l’any de celebració del 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants per la UNESCO, els objectius de defensa dels drets dels infants i adolescents són més vigents que mai, ha considerat l’alcaldessa. Així, els actes organitzats esdevindran una mirada a la inclusió, a l’empatia, al respecte, a la solidaritat i a la justícia com a base fonamental de la responsabilitat que la societat té envers els nostres infants.

Demà, dijous, el Plenari Municipal aprovarà una declaració institucional signada per tots els grups polítics, que es deriva del text que han assumit enguany totes les ciutats educadores d’Europa. Aquest document expressa un seguit de reconeixements que Ciutadella vol fer seus. En aquest sentit, la nostra ciutat i els poders municipals es comprometen a garantir que tots els infants i joves gaudeixin del seu ple potencial per mitjà del compliment, en condicions d’equitat, dels seus drets dins de les seves ciutats i comunitats, per aconseguir els objectius següents:

• Tots els infants i joves són valorats, respectats i tractats justament en les seves comunitats i per les autoritats locals.

• Tots els infants i joves tenen veu, necessitats i prioritats que s’escolten i es tenen en compte en les lleis, les polítiques, els pressupostos i les decisions públiques que els afecten.

• Tots els infants i joves tenen accés a uns serveis bàsics de qualitat.

• Tots els infants i joves viuen en un entorn segur, protegit i net.

• Tots els infants i joves tenen l’oportunitat de gaudir de la vida familiar, del joc i de l’oci.

D’altra banda, tres joves ciutadellencs, avui matí, han pres part en la trobada de consells infantils d’arreu de les Balears que ha tingut lloc al Parlament, a Palma.

Finalment, cal recordar que dia 30, a la plaça de la Catedral, l’alcaldessa llegirà un manifest en representació de Ciutadella com a Ciutat Educadora (11 h).

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular