miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

18/09/2020

L’oficial de la Policia Local de Ciutadella Antoni Cladera ha estat distingit avui a Pollença pel Govern balear amb la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd. Aquest lliurament vol reconèixer la seva trajectòria i vocació de servei com a responsable a Ciutadella del programa de policia tutor.

Juntament amb Cladera, han rebut aquest distintiu Manel Crespí Seguí, policia tutor d’Inca i Juan Luis Rotger Moyá, policia tutor de Selva recentment jubilat, a més de Rafel Covas, policia local de Pollença, amb la menció especial que Covas va ser el fundador del programa de Policia Tutor i és l’actual coordinador autonòmic, amb més de 20 anys d’experiència en intervencions d’àmbit social i educatiu i al qual se li va lliurar un especial tribut.

Val a dir que Ciutadella també va ser un dels ajuntaments pioners en establir fa ja més quasi 15 anys les funcions del policia tutor. Després l’any 2010, es va crear el programa marc autonòmic de Policia Tutor del qual avui formen part 85 policies locals a les Illes Balears.

Dos professionals de l’àmbit educatiu i social van rebre també creus al Mèrit van ser Marta Escoda, cap del Servei d’Atenció a la Diversitat en la Conselleria d’Educació, i a María Ángeles Villalba, educadora social de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany.

Els policies tutors tenen funcions de vigilància de l’absentisme escolar, els conflictes en els centres educatius, i la prevenció del consum d’estupefaents i altres addicions nocives. L’àmbit d’actuació en els diferents municipis abraça els instituts de secundària, però en determinades circumstàncies arriba també als centres de primària i d’educació infantil, atès que s’hi acostumen a donar casos de conflicte derivats de famílies amb problemes de desestructuració.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular