lunes, marzo 27, 2023

Abierto el plazo de inscripción de la Escuela Infantil para el curso 2022-2023 

Las personas interesadas deberán presentar las solicitudes...

El Síndic de Greuges presenta en el pleno su informe anual del 2022

El Síndic ha expuesto los principales temas...

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

06/11/2019

Al Saló de Gòtic de l’Ajuntament es va constituir, el dijous 31 d’octubre, el Consell Municipal Infantil de Ciutadella, format per 20 alumnes d’entre 9 i 13 anys dels diferents centres escolars de la ciutat.

El Consell Infantil és un òrgan de participació de fillets i filletes per aportar a les autoritats locals i al conjunt de la població el punt de vista, les necessitats i els interessos de la infància amb relació a la nostra ciutat.

Ciutadella som tots i totes: adults, joves, persones grans, infants i adolescents, i tots tenim la nostra mirada sobre el que volem per a Ciutadella. Tots som ciutadans.

El Consell Infantil ha de servir per detectar els aspectes i els temes a millorar de la nostra ciutat, per a tenir en compte i afavorir la igualtat d’oportunitats en les activitats que es duguin a terme, i per consultar-los i fer-los partícips en les decisions que els afecten directament.

I, especialment, per a proposar al govern municipal mesures oportunes per a garantir el benestar i el desenvolupament dels drets de la infància en l’àmbit local.

Precisament, els drets de la infància serà el tema principal que es tractarà en aquest primer Consell Infantil, ja que aquest any se celebra el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants per la UNESCO. D’aquí sortiran unes conclusions que duran al VIII Parlament Infantil de les Illes Balears, que se celebrarà a Palma el proper 20 de novembre.

El Consell Infantil es reunirà dues vegades per trimestre, assessorat per un laboratori format per persones adultes expertes, sota la supervisió de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament.

Aquest òrgan de participació infantil s’emmarca en la declaració de Ciutadella com a Ciutat Amiga de la Infància duta a terme l’any 2016. 

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular