miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

28/10/2019

L’Agència assumirà el cost de les millores a l’Observatori que permetrà realitzar tasques de sensibilització i coneixement del cel nocturn per a la població local i visitants.

Aquest divendres 25 d’octubre la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord i la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, han signat un conveni de col·laboració per a la restauració de l’Observatori Astronòmic de Ciutadella i l’activació del seu funcionament. L’objectiu principal és adequar aquestes instal·lacions per poder desenvolupar activitats encaminades a donar a conèixer la qualitat del cel nocturn de Menorca i el projecte Starlight.

Actualment l’observatori astronòmic situat al Canal Salat de Ciutadella, titularitat de l’Ajuntament de Ciutadella, és gestionat per la Secció d’astronomia del Cercle Artístic de Ciutadella. El conveni preveu realitzar una sèrie d’actuacions de millora i rehabilitació que es finançaran amb fons de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular, reservats per desenvolupar el projecte Menorca Starlight.

Les millores, que han estat consensuades prèviament amb l’Ajuntament i els membres de la Secció d’astronomia del Cercle, se centraran a sanejar la cúpula de ferro de l’observatori, obrir-hi una finestra per ampliar el radi d’observació del cel, adaptar les instal·lacions per a persones amb mobilitat reduïda, fer una àrea exterior d’observació o instal·lar senyalització d’accés a l’Observatori.

També està previst que un espai expositiu situat a la planta baixa, doni la benvinguda als visitants, i complementi les visites i les activitats d’observació estel·lar que s’organitzaran quan acabin les actuacions.

A tal efecte, ja s’han fet revisions de l’estat actual de l’equipament i s’han sol·licitat diferents pressupostos i informes per quantificar l’import de la inversió que assumirà l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular amb un cost màxim de 120.000 €. Està previst que aquestes tasques es finalitzin el mes de març de 2020.

Menorca Starlight va ser declarada Reserva i Destinació Starlight el mes de gener d’aquest 2019 per la Fundació Starlight. Aquests nomenaments suposen un compromís amb la preservació del cel nocturn de l’illa i una oportunitat per diversificar el turisme i oferir un producte diferent i atractiu com és el turisme astronòmic.

L’observatori astronòmic de Ciutadella és l’únic equipament de Menorca que permetrà oferir tant a locals com visitants, tasques educatives de sensibilització entorn al cel nocturn de Menorca i la primera de les instal·lacions Starlight que es posaran al servei de les persones interessades en l’observació del cel. 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular