viernes, septiembre 29, 2023

Circuito Andaluz de Peñas Flamencas 2023

El 6 de octubre de 2023 podremos...

Corte de tráfico en la C/ Nueva

Como consecuencia de las obras en ejecución...

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

25/10/2019

Els veïns de Cala en Bosc, Cap d’Artrutx i Son Xoriguer disposen, des de dilluns passat, 21 d’octubre, d’un nou centre emissor de TDT, gràcies al qual podran veure tots els canals de la televisió a tota la zona. S’estima que aquest nou centre reemissor beneficiarà uns 1.500 usuaris només a l’hivern, i molts més a l’estiu.

Aquesta era una demanda històrica de l’AV de Cap d’Artrutx-Cala en Bosc, una reivindicació que van fer arribar a l’Ajuntament durant una visita que va fer la corporació a la urbanització dins el marc del projecte Visitam del teu barri durant el setembre del 2017. En aquesta petició feien constar la deficient recepció del senyal de TDT que des de sempre havien patit a la zona.

Des d’aquell mateix moment, l’Ajuntament va iniciar els tràmits necessaris, impulsats per la regidora Laura Anglada i amb els tècnics corresponents al capdavant, per tal de respondre a aquesta necessitat, una tasca que, després de dos anys de gestions, ha donat fruits en forma del nou repetidor.

Gràcies a aquest equipament, el veïnat de la zona ja pot veure tots els canals de TDT amb la mateixa freqüència. Pot passar, ens alguns casos, que calgui moure i redirigir l’antena cap al nou centre emissor per a una correcta captació del senyal, una acció que es pot fer de manera particular o amb l’ajut d’algun tècnic professional. És per aquest cas que es faciliten les coordenades de la nova estació de TDT, que són les següents: 39°55’56.9″N 3°49’59.5″E (https://goo.gl/maps/z4sTDxKWyLbiZU4t7). També s’ha de tenir present que la polarització d’emissió del nou centre és la vertical, diferent de la polarització horitzontal d’altres centres emissors de la zona.

Cal recordar que, fins ara, els veïns d’aquesta zona captaven el senyal mitjançant els centres emissors del Toro des Mercadal, s’Enclusa de Ferreries i Mallorca, sempre amb amplificador. És possible que, pel fet d’utilitzar l’amplificador, i a causa de la proximitat de la nova estació, s’hi generi una saturació. Segons els casos, és possible que no sigui necessari utilitzar més l’amplificador, sinó que n’hi hauria prou a redirigir l’antena cap al nou repetidor i corregir la polarització de recepció. En aquest sentit, es recorda també que la xarxa de TDT és una xarxa de freqüència única, amb la qual cosa s’utilitza sempre el mateix conjunt de freqüències a tots els centres emissors.

Aquest centre emissor ha estat instal·lat per l’IBETEC (Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears) i la Direcció General de Modernització i Administració Digital en un terreny municipal que hi ha a Cala en Bosc; en concret, on s’ubica la torre de telecomunicacions de Telefónica (al costat de la torre de l’aigua).

L’Ajuntament vol agrair a l’IBETEC i a la Direcció General de Modernització i Administració Digital la seva bona disposició i la col·laboració per instal·lar aquest nou centre repetidor de TDT, que permetrà respondre a una demanda històrica dels vesins de la urbanització.

A més, en previsió de qualsevol incidència, l’IBETEC posa a disposició de tothom un telèfon de contacte amb el qual es pot contactar per resoldre-la, així com per respondre a qualsevol consulta dels ciutadans. Es tracta del número de telèfon: 971 17 73 54 (matins).

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular