miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

23/10/2019

Nou rutes mediambientals, diversos col·loquis i quatre tallers conformen la graella de la segona edició del Walking Festival de Ciutadella que organitzen conjuntament l’Ajuntament i el Consell Insular de Menorca.

Avui matí el programa ha estat presentat per l’alcaldessa, Joana Gomila, i la presidenta el Consell Insular, Susana Mora, acompanyades, respectivament, per la regidora de Turisme, Noemí Camps, i pel director insular de Turisme, Jesús Gomila.

Aquesta serà la segona edició del «Ciutadella Walking Festival», una trobada de senderisme al municipi de Ciutadella organitzada pel Servei de Turisme de l’Ajuntament, amb l’objectiu de potenciar aquesta activitat com a element desestacionalitzador més enllà de la temporada estival. Es tracta de tres dies d’excursions guiades pel terme municipal de Ciutadella, amb diferents recorreguts i duració, adreçades a diferents segments de la població i amb diferents nivells de dificultat. A més, a aquests itineraris s’hi afegeixen altres activitats, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del nostre municipi.

L’alcaldessa, Joana Gomila, ha manifestat la importància que té una experiència com la del Walking, per com propicia una certa ampliació de la temporada turística, alhora que es basa en els principis de l’activitat turística sostenible, respectuosa i capaç de valorar aspectes com la naturalesa, la història de Menorca, la salut i d’altres.

Segons la regidora de Turisme, Noemí Camps: «Del que es tracta és de valorar tots els recursos que ofereix la nostra terra per poder crear un producte turístic atractiu i fora de temporada». Ha remarcat: «El turisme vinculat al món del senderisme és un turisme amb moltes potencialitats de creixement a Menorca, sobretot per les possibilitats que ofereix l’illa quant a patrimoni natural, paisatgístic i cultural».

Cal remarcar que la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) col·labora en la realització d’aquest projecte. De fet, aquesta col·laboració es deriva del conveni signat per segona vegada amb tots els ajuntaments per millorar el producte i la informació turística de l’illa. Concretament, aquest acord cobreix quatre àmbits: a) les accions de creació i impuls del producte turístic en temporada baixa; b) l’estandardització de la producció de material informatiu; c) la creació de la marca Menorca i l’adaptació a aquesta de la imatge de les oficines d’informació turística; i d) actuacions de millora i d’adaptació d’espais turístics i d’activitat turística per a persones amb discapacitat.

Per a la presidenta del Consell Insular de Menorca i consellera de Promoció Turística, Susana Mora: «El binomi esport i turisme està de cada vegada més present en les nostres polítiques de promoció turística. Aquest projecte acompanya les més de quinze competicions esportives que Menorca acull i que tenen un impacte internacional. Esdeveniments com aquest contribueixen a reforçar la marca Menorca, és a dir, la projecció exterior de l’illa com a territori compromès amb un turisme actiu sostenible».

D’aquesta manera, el Ciutadella Walking Festival, igual que altres esdeveniments relacionats amb l’esport a la nostra illa, pretén tenir la vocació de convertir-se amb els anys en un esdeveniment de caràcter internacional, i a la vegada important en l’agenda de tots els menorquins i les menorquines.

Les activitats previstes són les següents:

Rutes llargues:

25 d’octubre, de 9.15 a 16.15 h, pel Camí de Cavalls des Alocs a Cala Morell.

26 d’octubre, de 9.15 a 17 h, pel Camí de Cavalls de Cala Morell a Ciutadella.

27 d’octubre, de 9.15 a 17 h, pel Camí de Cavalls de Son Xoriguer a Cala Galdana.

Rutes curtes:

25 d’octubre, de 12.45 a 17.30 h, pels voltants del Pilar.

26 d’octubre, de 10.45 a 15.30 h, de Cala Morell a Algaiarens.

27 d’octubre, de 11.45 a 17 h, de Cala en Turqueta a Cala Galdana.

Rutes temàtiques:

25 d’octubre, d’11.45 a 16.30 h, ruta temàtica de botànica pel Barranc d’Algendar.

26 d’octubre, de 9.15 a 14 h, ruta temàtica d’ornitologia pels voltants de Punta Nati.

27 d’octubre, de 10.45 a 15.30 h, ruta temàtica etnològica pels voltants de Punta Nati.

Tallers:

26 d’octubre, de 9.45 a 12.30 h, Taller d’iniciació a la marxa nòrdica.

27 d’octubre, de 9.15 a 13 h, Taller/ruta nordic walking.

27 d’octubre, de 9.15 a 13.30 h, taller Bany de bosc.

27 d’octubre, de 10.15 a 14.30 h, taller per a famílies Dins la natura.

Col·loquis i ponències:

25 d’octubre, de 17.30 a 19 h, col·loqui: «Menorca, la seva natura i el món rural», amb les ponències:

– «La naturalesa de l’illa, geologia, flora i fauna», amb Marc Moll.

– «El camp menorquí, entre tradició i modernitat», amb Tolo Mercadal.

26 d’octubre, de 17.30 a 19.30 h, col·loqui: «Caminar, una forma saludable», amb les ponències:

– «Estam fets per moure’ns?», amb Lucía Barca (fisioterapeuta, infermera i entrenadora nutricional de Menorca Trainers).

– «Marxa nòrdica: aprendre i conèixer la manera de caminar més eficient i saludable», amb M. Teresa Gustems (instructora de marxa nòrdica per la Federació Balear de Muntanya i Escalada).

– «Boscos terapèutics: per què un bany de bosc?», amb Zoe Balasch Arumí (psicòloga, instructora de ioga i guia de bosc terapèutic).

– «Camins, somnis i promeses», amb Sandra Bosch (entrenadora especialitzada en mediació, relacions de parella i familiars).

IMPORTANT

El punt de trobada per iniciar les rutes és l’Oficina d’Informació Turística Municipal, a la plaça des Born, núm. 15. Les ponències es realitzaran a l’Ajuntament mateix, al Saló Gòtic.

Totes les rutes són guiades i inclouen transport en autobús sempre que sigui necessari. A més, abans d’iniciar-les es farà un tast sensorial, que també hi està inclòs.

Cada participant haurà de dur aigua i avituallament suficients, així com també roba adequada per a l’activitat.

Totes les rutes estan pensades per fer-se en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany.

Inscripcions per correu electrònic a [email protected], amb una telefonada o via missatge al número 685 747 308.

El preu per activitat és de 10 € per persona. PLACES LIMITADES.

Més informació al web www.ciutadellawalkingfestival.com

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular