miércoles, junio 7, 2023

Ajuntament de Ciutadella de Menorca

NacionalAjuntament de Ciutadella de Menorca

22/08/2020

 Un operatiu especial de la policia local per als caps de setmana juntament amb la col·laboració de Policia Nacional reforçarà la vigilància a Ciutadella amb la finalitat d’evitar aglomeracions i dissuadir la celebració de botellades, atès que les últimes mesures sanitàries del Govern prohibeixen ja l’obertura de discoteques i cafès concerts i limiten fins a la 1 del matí l’horari de bars i restaurants.

Amb aquesta mesura, que té sobretot una vocació preventiva, evitar que es formin els ‘botellons’ en els punts habituals, la Policia Local va actuar ahir a la nit al Palmerar de Cala en Blanes i a la zona d’ es pla de Sant Joan. El dispositiu es repetirà aquesta nit de dissabte i tindrà continuïtat el que queda del mes d’agost.

El reforç especial va permetre atendre també durant la nit d’ahir divendres íntegrament, sense necessitat d’espera per falta d’unitats disponibles, els 22 avisos i denuncies que va haver-hi a central durant el torn nocturn, la majoria dels quals van ser de ciutadans denunciant aglomeracions de persones en diferents punts i ‘botellons’ de petits grups. També va haver-hi diverses denúncies ciutadanes per locals per suposats incompliments de la normativa sanitària.

Així mateix, en funció de l’efectivitat de les mesures d’aquest cap de setmana, i si la situació no es normalitza, s’estudiarà també de manera complementària el fet de tancar el Pla al transit rodat i estacionament de vehicles durant la nit amb la intenció de dissuadir tot el possible la concentració de persones en la via pública per a consumir begudes alcohòliques que la major part de les vegades transporten en els maleters dels seus vehicles.

Al marge de l’operatiu liderat per Policia Local d’aquest cap de setmana i que ha suposat un increment extraordinari del servei, en concret del torn nocturn, superior al 60 per cent dels efectius ordinaris, l’Ajuntament, tant per part de l’alcaldessa, Joana Gomila, i del regidor de seguretat ciutadana, Sergio Servera, es mostra especialment preocupats per l’augment de repunts i contagis i l’increment d’incompliments que s’estan detectant, en consonància també amb el que està succeint en tots els municipis.

CELEBRADA UNA JUNTA DE SEGURETAT EXTRAORDINÀRIA

En aquest sentit, a petició de l’Ajuntament, ahir divendres 21 d’agost va tenir lloc una junta de seguretat extraordinària en la qual tant l’alcaldessa com el regidor de policia van deixar constància de la necessitat de comptar amb la màxima col·laboració entre administracions per al compliment de les mesures. La reunió va estar copresidida per l’alcaldessa i per la directora insular, Isabel López Manchón amb la presència també de representants de les diferents forces de seguretat de l’Estat, així com del Govern balear i de Ports IB.

Cal recordar que durant l’Estat d’Alarma només Policia Local va aixecar ja llavors prop de 200 actes de denúncia per incompliment del Reial decret i va efectuar més de 600 controls. Amb l’arribada de la nova normalitat són actualment mig centenar ja les denúncies interposades per la policia local en aquestes últimes setmanes.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa i el regidor van reiterar la necessitat d’establir els mecanismes legals perquè totes les forces de seguretat, igual que va succeir durant l’estat d’alarma, puguin actuar d’ofici i sancionar els incompliments que es produeixin del Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i de l’acord del Consell de Govern de dia 19 de juny de 2020 pel qual s’aprova el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per a Afrontar la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat.

A la Junta de Seguretat celebrada de manera telemàtica de la mateixa manera l’alcaldessa de Ciutadella va demanar al Govern balear la màxima urgència perquè les sancions que instrueix tinguin la màxima celeritat en la seva resolució i puguin servir exemplaritzants per a aquelles persones, o empreses, que estan incomplint l’actual normativa per a la contenció del COVID- 19. Els locals i establiments poden arribar a rebre sancions de 3001 a 60.000 euros per infraccions d’incompliment.

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular