martes, septiembre 26, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Maó, 19 d’agost de 2022. L’artista Pere Josep Llopart es fa amb el Premi Ciutat de Maó d’escultura 2022 gràcies a “Forma tèrbola”. L’escultura va ser l’elegida entre 16 propostes presentades. El jurat va posar en valor “la ponderositat que evoca el contrast entre la rudesa de l’exterior i un interior més vulnerable i orgànic”, així com per “la força i el pes” del material utilitzat: el ferro.

El tribunal també va destacar “la rotunditat i essencialitat, la geometria de l’esfera i l’ús del buit” de l’obra. L’obra de Llopart es fa així amb un premi en metàl·lic per valor de 3.500 euros i l’oportunitat d’organitzar una exposició d’obres pròpies en alguna de les sales municipals.

El lliurament del Premi ha tingut lloc avui divendres, en un acte a les 20.00 hores a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme.

Lucas Agustín Bianchi va ser premiat amb una Menció Honorífica per l’escultura “Gallo de San Pedro”, per “la tècnica de precisió, el detall i la multiplicitat de punts de vista”, tal i com consta a l’acta del jurat.

Pel què fa el premi a menors de 35 anys, va quedar desert, ja que només s’hi havia presentat un candidat, el propi Llopart, que ja s’havia fet amb el màxim guardó del certamen.

El jurat va estar format per Conxa Juanola, tinenta d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, com a presidenta; Juan Elorduy, expert en art; Joana Olives, experta en art; Miquel Pons, expert en art; Marga de la Llana, artista guanyadora del Premi Ciutat de Maó d’Escultura 2020; Javier Vicente Domingo, expert en art, en representació de l’Ateneu de Maó; Bartomeu Sànchez, comissari de l’exposició del Premi Ciutat de Maó (amb veu i sense vot) i Jordi Orell, cap d’unitat del Servei Municipal de Cultura, com a secretari.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular