viernes, abril 26, 2024

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Maó, 29 de juliol de 2022. El proper cap de setmana dels dies 6 i 7 d’agost tindran lloc les festes de Sant Gaietà, després de dos anys de no poder-se celebrar. Aquesta setmana, l’Ajuntament de Maó i l’Associació de Veïns de Llucmaçanes han presentat el programa de festes, que inclou actes que s’estendran del 31 de juliol al 8 d’agost.

El pregó donarà el sus a les festes de Sant Gaietà. Enguany anirà a càrrec de Miquel Carreras Saura. Nascut a Llucmaçanes, Carreras Saura ha format part de la Junta de l’Associació de Veïns i ha contribuït, en gran mesura i durant molts anys, a la tasca veïnal del nucli. També és molt conegut per la seva vinculació al món del cavall i del trot; fins i tot va dedicar part de la seva trajectòria a retransmetre curses des de l’hipòdrom.

Acabat el pregó, tindrà lloc el tradicional nomenament del Llucmaçaner de s’Any, una persona destacada de la societat llucmaçanera, escollida per la Junta, el nom de la qual no es desvelarà fins al darrer moment.

El disseny de la portada del programa és obra del pintor Llorenç Pons. Representa la silueta de l’església de Sant Gaietà i inclou, també, paraules relacionades amb les festes, com, per exemple, “aigua-ros”, “Jaleo”, “Colcada” o “canya verda”.

A la darrera pàgina del programa apareix una glosa dedicada a les festes i als llucmaçaners i les llucmaçaneres, firmada per Juanjo Orfila. Actes tradicionals

El president de l’Associació de Veïns de Llucmaçanes, Joan Venegas, destaca el component tradicional del programa de Sant Gaietà: “Hem optat per seguir celebrant els mateixos actes que ja fèiem el 2019, abans de la pandèmia”. I afegeix: “És un programa amb activitats cada dia, del 31 de juliol al 8 d’agost: concerts –com el de Moments a Cor–, cinema a la fresca, circ, ludoteca infantil, la tradicional sardinada i el campionat de ping-pong, a més dels actes més propis de les festes”.

Sobre el pregoner, Venegas el defineix com “un dels pocs llucmaçaners que és nascut a Llucmaçanes i que hi continua vivint; fins i tot, a la mateixa casa. És molt conegut a la localitat i coneix a tothom”.

Pel que fa al Llucmaçaner de s’Any, el president de l’Associació de Veïns no vol desvelar gaire informació, amb la voluntat de mantenir en secret, fins al darrer moment, el nom de la persona que serà guardonada. Però, afirma: “Enguany, serà un Llucmaçaner de s’Any atípic”.

Per la seva part, el batle de Maó, Héctor Pons, posa en valor la recuperació de les festes, després de dos anys de pandèmia: “Ens ajuden a refermar la nostra identitat com a poble; serveixen per consolidar tot el que ens uneix i deixar de banda allò que ens separa”. I agraeix a la Junta de l’Associació de Veïns la feina feta.

Imatge

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular