miércoles, septiembre 27, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Maó, 21 de juliol de 2022. L’augment de població estival i les elevades temperatures han disparat el consum d’aigua al municipi de Maó, en aquest inici d’estiu. Aquest fet ha obligat el consistori a prendre mesures d’estalvi, per assegurar-ne el subministrament, ja que actualment la situació és crítica.

Així, s’ha suspès el reg a diferents espais públics, com les rotondes i les zones enjardinades —a excepció del parc Rubió i Tudurí i des Freginal—. A més, s’han aturat les fonts ornamentals, com, per exemple, la de s’Esplanada i la de la plaça Bastió, entre d’altres.

També s’ha incrementat el control sobre els grans consumidors municipals, com el Poliesportiu Municipal, on s’ha revisat el sistema de subministrament perquè no hi hagi fuites.

Al mateix temps, l’Ajuntament ha fet una crida al conjunt de grans consumidors de l’àmbit privat —majoritàriament, grans empreses i plantes hoteleres— perquè extremin les precaucions en aquesta matèria.

Per últim, s’estan realitzant gestions amb Autoritat Portuària, amb la finalitat de posar sistemes de control a la despesa d’aigua de la zona nàutica del port. També convé recordar que fa uns anys que hi ha establert un acord de subministrament màxim d’aigua als creuers que atraquen al port.

En conseqüència, es fa una crida general en relació a la moderació en el consum d’aigua, tant dels grans consumidors com de les persones residents i visitants. A més, l’Ajuntament no descarta prendre mesures més dràstiques durant les pròximes setmanes si la situació no millora i no pot garantir el subministrament a tota la població.

Aquest considerable increment del consum, juntament amb el risc de patir futures situacions de sequera, requereixen el compromís de prendre mesures col·lectives que derivin cap a un consum més racional i eficient de l’aigua.

El batle, Héctor Pons, demanda un ús responsable: “Demanam a la ciutadania en particular i especialment, al sector econòmic un esforç per reduir el consum d’aigua al nostre municipi. No som capaços de respondre al cabdal demandat”. I adverteix: “No descartam que si la situació continua amb aquest nivell de demanda, l’Ajuntament haurà de prendre mesures més dràstiques”.

La Tinenta d’Alcalde de Medi Ambient, Conxa Juanola, explica que la problemàtica s’ha avançat unes setmanes respecte anys anteriors: “La situació que teníem altres anys a finals de juliol o principis d’agost s’ha avançat a mitjans de juny i, per tant, hem esgotat encara més els pous de reserva. Enguany hem avançat l’extracció d’aigua dels pous militars de Sant Isidre i ja s’està esgotant el cabdal autoritzat. Per això, hem hagut de demanar autorització al Ministeri de Defensa per incrementar-lo”.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular