viernes, septiembre 29, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Com ja és habitual amb l’arribada de la temporada d’estiu, els serveis de neteja de l’Ajuntament de Maó reforcen la seva plantilla. Enguany, la previsió és que s’hi incorporin cinc nous operaris, per donar resposta a l’increment de demanda al nucli urbà i a les urbanitzacions.

Ajuntament i ciutadania: feina conjunta per una ciutat més neta

L’Ajuntament de Maó vol recordar la importància que té la feina conjunta entre la institució i la ciutadania, amb l’objectiu de mantenir la ciutat més neta. Existeix, a disposició de la ciutadania, un servei de recollida a domicili per a objectes voluminosos i restes de poda, totalment gratuït, que es pot fer servir telefonant al 971 36 19 63. Es demana que no s’abandonin a la via pública ni als solars del municipi.

A més, la població ha de respectar els horaris per treure els fems –entre les 19.30 i les 21.30 hores–, i sempre s’ha de fer amb bosses correctament tancades. No s’han de deixar mai els residus fora dels contenidors o les papereres.

L’Ajuntament recorda que tant les persones particulars com les entitats que duen a terme activitats empresarials tenen la obligació de separar envasos, paper i vidre, de forma compactada, amb la finalitat d’aprofitar millor la capacitat dels contenidors i amb l’objectiu de no col·lapsar-los.

Resulta de gran importància que els residus i els objectes voluminosos siguin dipositats correctament, atès l’elevat risc d’incendi que pot suposar abandonar aquests objectes, així com restes de poda, al carrer o als solars.

L’àrea de Medi Ambient realitza periòdicament la desinsectació i desratització del clavegueram i dels espais públics – la última intervenció va ser el 4 de maig -. Així i tot, es necessita la col·laboració de veïns i veïnes, perquè aquest control tengui èxit, ja que també s’han de mantenir les condicions de salubritat dels espais privats. I, molt especialment, de tots aquells solars, patis, cotxeries o habitatges deshabitats, les persones propietàries dels quals són responsables de mantenir-los nets. En aquest sentit, també recorda que està prohibit alimentar animals a la via pública.

Així mateix, també s’han de recollir, obligatòriament, els excrements dels animals de companyia, a qualsevol espai, i evitar que orinin als enfronts, voreres i mobiliària urbà. En cas que açò no es pugui evitar, es demana fer net amb aigua i vinagre blanc, per evitar les males olors, l’ennegriment de les voreres i la degradació del mobiliari urbà.

Finalment, l’Ajuntament recorda que la gent no hauria de perdre el tradicional bon costum de fer net el tram de vorera corresponent a cada habitatge o comunitat particular.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular