sábado, enero 28, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Maó, 16 de juny de 2022.- Avui s’ha presentat el programa conjunt en motiu de les tres festes d’estiu a Maó: Sant Joan (23 de juny), Sant Pere (de l’1 al 3 de juliol) i de la Mare de Déu del Carme (16 de juliol).

La nit més llarga de l’any es celebrarà com ja és tradició al parc des Freginal, amb una festa que començarà a les 19 hores amb el grup d’animació infantil Pinyeta Pinyol. Acte seguit, es farà el lliurament de premis als millors bujots i l’encesa i cremada del fester. A les 22 hores, tindrà lloc el concert a càrrec de Tribut Bruno Mars & Friends.

A més, el Club de Jubilats de Maó portarà a terme un taller d’enramar canyes verdes al mateix parc i, com a novetat, es farà un taller familiar de confecció de bujots.

Paral·lelament, a Sant Climent, Llucmaçanes, barriades i a les urbanitzacions de Sa Mesquida i Es Murtar es farà la cremada de festers i així com altres activitats.

Per Sant Pere es farà per primera vegada un sopar de Peix Frit – anys enrere s’havia fet sardinada -, gràcies a la Confraria de Pescadors de Maó i de la Casa Andalucía.

Totes les activitats entorn a aquesta festivitat es desenvoluparan al port de Maó, al costat del Moll d’Autoritat Portuària, i conclourà amb el concert de la Banda de Música de Maó i amb un concert de cançó menorquina amb Eva Pons Trio.

Així mateix, amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, a més de la tradicional processó de barques, hi haurà un concert de la Banda de Música de Maó i un altre concert de Joana Pons i ses Guiterres.

L’organització del conjunt d’activitats que conformen el programa ha estat possible gràcies a les entitats col·laboradores.

El Tinent d’Alcaldia de Dinamització Econòmica i Festes, José Manuel García, posa en valor la participació de la gent en aquestes activitats: “Convidam a tota la ciutadania a participar en aquestes festes tant nostres, que volem que perdurin en el calendari de festivitats anuals del municipi de Maó”.

La Tinenta d’Alcaldia de Cultura, Conxa Juanola, destaca el component històric de la festivitat marinera de Sant Pere: “Aquestes activitats, a banda de tenir una part lúdica, com el joc del Capellet i les havaneres, també hi haurà un component històric sobre el nostre patrimoni marítim, com poden ser la navegació amb vela llatina i patí, les portes obertes al pailebot Santa Eulàlia i l’itinerari per la història del port de Maó”.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular