miércoles, septiembre 27, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

L’Ajuntament de Maó, de manera conjunta amb l’entitat Diverxia, organitza una desena d’activitats en el marc del Dia Mundial de l’Orgull LGTBI, entre el 9 de juny i el 7 de juliol. Entre d’altres, hi haurà xerrades, taules rodones i la projecció d’un documental.

A més, el 28 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, es penjarà la bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament i es farà la lectura del manifest, a càrrec de Diverxia.

El cartell d’actes conclou amb la gran rua i manifestació del dia 7 de juliol, que tindrà l’inici davant els Cinemes Ocimax i arribarà fins a la plaça del Carme. Seguidament, a partir de les 21.30 hores, tindrà lloc la Festa de l’Orgull 2022, al mateix Claustre del Carme.

El cartell i tota la programació s’han presentat avui matí, amb presència del batle, Héctor Pons; la primera tinenta d’Alcaldia, Conxa Juanola; la regidora d’Igualtat i Participació Ciutadana, Catalina Ferrer; el tinent d’Alcaldia d’Educació, Joventut i Normalització Lingüística, Toni Carrillos; i també amb l’assistència del regidor Basili Ferrer, del Partit Popular, i dels representants de Diverxia, Andrés Armengol i Beatriz Alegre.

Catalina Ferrer, regidora d’Igualtat i Participació Ciutadana, posa l’èmfasi en el fet que es recupera aquesta celebració, després de dos anys de pandèmia: “L’Ajuntament de Maó convida tothom a participar-hi, de manera que sigui una festa de la integració i la igualtat, que és per açò per al que treballam cada dia”.

Andrés Armengol, membre de la junta directiva de Diverxia, recorda que, durant aquests dos anys de pandèmia, la festa es va celebrar amb activitats minimitzades: “Enguany, la novetat és que les activitats s’estenen durant una setmana. Pel que fa a la rua del 7 de juliol, tot i tenir un component festiu, no hem d’oblidar que també té un component de reivindicació política”. I afegeix: “Quan sembla que hi ha moltes qüestions assolides, hem de recordar que hi ha escampat un discurs d’odi, amb agressions homòfobes i trànsfobes en augment, i açò vol dir que hem de sortir al carrer ara més que mai. No podem permetre que els carrers i les institucions caiguin en mans de la nova forma de feixisme. Tothom hi està convidat, però l’odi no hi té lloc”.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular