martes, marzo 28, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

La Unitat de Proximitat està formada per 10 agents i quatre de reforç amb l’objectiu d’incrementar la presència i millorar el funcionament ordinari del municipi

Maó, 17 de febrer de 2023. L’ Ajuntament de Maó ha reestructurat recentment els serveis de la Policia Local actuació que ha permès recuperar la figura dels policies de proximitat, agents que diàriament patrullaran –a peu, en bicicleta o en moto– per una àrea prèviament assignada, amb l’objectiu de constituir una figura de referència territorial per a la ciutadania, i millorar el funcionament ordinari del municipi i de la comunitat, i guanyar amb visibilitat, presència i permanència al carrer.

La finalitat d’aquesta reestructuració respon a la voluntat de recuperar la relació directa entre la Policia Local i la ciutadania maonesa, així com millorar la interrelació i proximitat del –i, per tant, de l’Ajuntament–  amb les persones.

Les feines que desenvoluparà aquest personal policial de proximitat contemplen, entre d’altres, la de fer vigilància a les zones comercials, dels aparcaments i de les velocitats de circulació; així com fer complir les ordenances municipals, com per exemple i actuaran en labors d’intermediació en potencials conflictes veïnals. Per exemple, es vigilarà la recollida dels excrements de cans, els cotxes mal aparcats, l’abandonament d’objectes voluminosos al carrer sense cita prèvia

A partir d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Maó es reunirà amb totes les entitats i associacions veïnals per tal que coneguin els seus policies de referència i donar a conèixer aquesta millora del servei. Aquest divendres ha tingut lloc la primera trobada, amb l’Associació de Veïns i Veïnes del Camí de Ses Vinyes i de Dalt Sant Joan.

Un total de 14 agents del cos formen la Unitat de Proximitat, dels quals 10 tindran una àrea de referència assignada i quatre seran agents de reforç.

El terme municipal està dividit en cinc àrees: el centre històric; Camí de ses Vinyes, Dalt Sant Joan i POIMA; avinguda Menorca, Sínia Costabella, camí d’en Barrotes i Malbúger; Tanques del Carme, Fort de l’Eau, Molí des Pla, Andrea Doria i Sínia Morera; i Sant Climent, Llucmaçanes i les urbanitzacions.

El batle Héctor Pons valora molt positivament “la recuperació dels policies que a peu de carrer, atenen les necessitats dels ciutadans i ciutadanes i exerceixen d’enllaç amb l’Ajuntament”. I afegeix: “Volem una policia que respongui a les demandes i necessitats de la gent, i aquesta millora respon a una petició que ens ha vingut fent la ciutadania, i era el nostre compromís fer-ho”. 

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular