miércoles, septiembre 27, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

El passat divendres, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Maó, va tenir lloc la presentació del Grup de Participació Infantil d’aquest any 2022.

El batle, Héctor Pons, i el tinent d’Alcaldia d’Educació, Joventut i Normalització Lingüística, Antoni Carrillos, van donar la benvinguda als infants, acompanyats per alguns dels seus progenitors, i els van explicar com treballaran a partir d’ara.

L’agrupació —formada per infants del municipi, que s’hi apunten de manera voluntària i es reuneixen una o dues vegades al mes— durà a terme un procés de participació ciutadana, prenent com a punt de partida els principis que marca la Convenció dels Drets de la Infància.

Enguany, un total de 34 infants d’entre 9 i 12 anys s’han interessat per formar part del citat Grup, arran de la campanya realitzada pels departaments d’Educació i Atenció Comunitària a les escoles de la població, a les quals s’explicava el projecte.

La iniciativa —que Maó ha posat en marxa de l’any 2014 ençà— s’emmarca en el reconeixement ‘Maó, Ciutat Amiga de la Infància’, atorgat a la ciutat per UNICEF. L’objectiu final és el de vetlar perquè aquest col·lectiu pugui fer ús del seu dret a la participació, alhora que vol aconseguir que Maó sigui un municipi més amable amb els infants, fillets i filletes, mitjançant un procés d’escolta de les seves veus, i d’acompanyament i execució d’aquelles propostes realistes que vagin en benefici de tots els infants.

Les principals accions a realitzar durant l’any són tres: la celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància, a Maó (20 novembre), la participació en el Parlament Balear Infantil i la intervenció el Ple Municipal Infantil.

Entre algunes de les iniciatives sorgides del Grup, destaca el pintat del mural situat al pont de la rotonda de devora La Salle, que van demanar els mateixos infants, amb la finalitat “d’eliminar el color del formigó en aquesta zona escolar”.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular