domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Després de dos anys de pausa obligada per la pandèmia, torna la iniciativa ‘Òpera al carrer’, que permetrà seguir en directe l’obra Il trovatore, de Giuseppe Verdi. L’edició d’aquest any tindrà lloc el proper 27 de maig, a les 21.00 hores, al carrer de ses Moreres.

L’acte de presentació ha tingut lloc aquest matí, al carrer de ses Moreres, amb la presència d’Héctor Pons, batle de Maó i president de la Fundació Teatre Principal de Maó; Conxa Juanola, primera tinenta d’Alcaldia i vicepresidenta de la Fundació Teatre Principal; i Joaquín Comas, president d’Amics de s’Òpera de Maó.

L’esdeveniment es farà en el marc de l’inici de la temporada d’òpera, organitzada per Amics de s’Òpera de Maó, coincidint amb la primera de les dues representacions que es faran d’Il trovatore al Teatre Principal de Maó. L’elenc d’artistes estarà encapçalat per Arturo Chacón Ruíz, en el paper de Manrico, i per Roberta Mantegna, com Leonora, sota la direcció musical de Giuseppe Finzi.

L’òpera de Giuseppe Verdi es retransmetrà en directe des de la sala del Principal i es podrà veure a través d’una pantalla d’alta qualitat, de 5,3 x 3,2 metres, que s’instal·larà al carrer de ses Moreres.

En total, s’habilitaran 442 localitats: 13 cadires per cada una de les 34 fileres. Les invitacions gratuïtes es podran recollir a partir del dimarts 17 de maig, d’11.30 a 13.30 hores, a la taquilla del Teatre Principal de Maó.

L’acte és possible gràcies a les col·laboracions de l’Ajuntament de Maó, la Fundació Foment de Turisme, la Fundació del Teatre Principal de Maó i Amics de s’Òpera de Maó.

Aquesta activitat se celebra, de forma ininterrompuda, des de l’any 2014, any en què es va representar La traviata. L’única excepció va ser els anys 2020 i 2021, a causa de la pandèmia.

Héctor Pons ha destacat que ‘Òpera al carrer’ coincidirà amb el cap de setmana de ‘Maó+ Flors’, “dues iniciatives pensades per aconseguir que Maó sigui una ciutat viva i atractiva tot l’any”. I ha afegit: “L’òpera és una de les senyes d’identitat de Maó i amb ‘Òpera al carrer’ creim que s’està aconseguint que més gent conegui aquesta tradició històrica de la ciutat”.

Per la seva banda, Conxa Juanola ha valorat la recuperació d’aquesta activitat, que permet retornar, també així, el pols a tota l’activitat cultural del municipi. Ha posat èmfasi en l’oportunitat que suposa que més gent pugui optar a gaudir de l’òpera, amb una gran pantalla, com si l’estigués vivint en directe.

Per últim, el president d’Amics de s’Òpera de Maó, Joaquin Comas, ha explicat que la gran novetat estarà en la posada en escena de la representació operística, construïda entre Menorca, Itàlia i Canàries, amb una gran pantalla led de 9 per 6 metres, en el fons del teatre, a la qual es projectaran totes les imatges durant la funció, amb la finalitat de gaudir d’una gran vetlada operística.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular