viernes, marzo 31, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest divendres, a l’Ajuntament de Maó, s’ha signat el nou conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional, l’Institut Balear d’Infraestructures Educatives (IBISEC), la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó, relatiu a la primera fase de les obres de conversió de la Sala Augusta en la seu del Conservatori Professional de Música de Menorca.

L’acte de signatura del conveni ha anat a càrrec, per part del Govern Balear, del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí X. March; per part del Consell Insular de Menorca, ha signat la seva presidenta, Susana Mora; i el batle, Héctor Pons, ha posat la seva rúbrica en representació de l’Ajuntament de Maó.

Aquest nou conveni substitueix l’anterior i estableix que la primera fase de la reforma suposarà una inversió de 7.755.072 €, que finançarà la Conselleria d’Educació i Formació Professional.

El document estableix que la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, que ha redactat el projecte, assumirà la direcció d’obra, mentre que la Conselleria d’Educació i Formació Professional licitarà el projecte i n’assumirà la despesa. La previsió és que en els propers mesos es pugui licitar el projecte i iniciar les obres.

La primera fase inclou la reforma i ampliació de l’edifici de la Sala Augusta. La segona abasta l’execució i condicionament de les instal·lacions de l’auditori, amb un cost previst de 1.467.955 €. Aquestes fases seran objecte de licitació pública de manera separada i correlativa en el temps.

Aquest conveni, a més de regular el finançament de les obres de construcció del nou Conservatori, també preveu que el Consell de Menorca pugui fer un ús compartit de l’auditori d’aquest edifici, de manera que aquestes instal·lacions —que romandran de titularitat municipal— esdevenguin un equipament cultural de la ciutat de Maó i del conjunt de l’illa de Menorca, i també es pugui habilitar la sala de l’auditori com a sala multifuncional, apta per dur-hi a terme conferències, cursos i jornades.

Aquest projecte recupera un espai històric i millora l’oferta educativa musical de Menorca. El projecte d’ubicació del Conservatori a la Sala Augusta inclou la rehabilitació integral de l’edifici i la nova construcció als espais disponibles dins el solar i en un solar adjacent. El nou edifici tindrà tres plantes (planta baixa, semisoterrani i soterrani). En total, amb la inclusió del nou auditori, la superfície útil construïda serà de gairebé 3.000 m2 (2.955 m2).

El Conservatori serà un edifici modern i accessible, en què es combinaran, de manera integrada, l’edifici existent i la modernitat de les noves estructures que l’acompanyaran.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular