domingo, marzo 26, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

La concentració de grans velers d’època organitzats al voltant de la Tall Ships Races recalarà al port de Maó entre el 19 i el 22 de maig de 2016. Responsables d’aquest esdeveniment han mantingut una trobada amb l’alcaldessa Águeda Reynés i amb el cap de divisió d’Autoritat Portuària de Balears Jesús Fernández-Reyes Olivares per perfilar detalls, comentar el programa d’activitats, la participació i la vinculació institucional amb la prova nàutica i turística. APB, l’Ajuntament i el Consell insular, a través de la Conselleria de Turisme que dirigeix Salomé Cabrera, col·laboren amb la regata, una de les més espectaculars i atractives del calendari internacional.

A la trobada a l’Ajuntament van assistir Paul Thompson, director comercial de la Sail Training International; Raúl Mimbacas, responsable a Espanya de la citada organització internacional; i l’executiu de la mateixa Manuel Nadal de Uhler. A més de les dates, es va acordar que l’espai que ocuparan les embarcacions seran els trams de moll més propers a la ciutat, entre l’edifici de APB i el nou duc d’alba -el moll de Ponent- i entre el Cós Nou i l’estació naval. D’aquesta manera, les aigües del port es convertiran en un gran mostrador de les grans joies de la navegació a vela, entre les quals figuren bucs escola històrics. La primera regata de velers de grans mastelers es va celebrar en 1956, en 1972 va prendre el nom del patrocinador, Cutty shark, pel qual ha estat coneguda fins a 2006. Al juliol d’aquest any, la regata ha solcat les aigües de Noruega i ha comptat amb una flota de 63 vaixells.

A més de la regata, durant les quatre jornades es durà a terme un programa d’activitats esportives i culturals per diferents punts de la ciutat amb diferents oportunitats de participació als interessats en l’esdeveniment. Entre aquestes, figuren guies locals per a cadascuna de les tripulacions. Així mateix, la regata oferirà als joves menorquins la possibilitat de participar com a voluntaris en alguna de dues les travessies amb destinació o sortida des de Maó; coneguts com “trainees”, han de tenir entre 15 i 25 anys, sentir vocació pel mar i la navegació i estar disposat a enrolar-se amb la tripulació d’un d’aquests vaixells.

L’alcaldessa Águeda Reynés ha expressat la seva satisfacció per una iniciativa “que redundarà en la projecció internacional del port, escenari ideal per a aquest tipus de regates, i en la promoció turística i nàutica de Menorca”. A més, ha agraït la participació imprescindible d’Autoritat Portuària en l’esdeveniment i la col·laboració del Consell insular.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular