lunes, junio 5, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Maó, 27 de març de 2023. Després que, durant el passat mes de desembre, el Ple municipal aprovés el I Pla de drogues i addiccions del municipi, aquest dilluns ha tingut lloc la constitució de la Comissió Tècnica encarregada de desenvolupar-lo.

El grup de persones expertes està format per una representació de diferents institucions i entitats. De l’Ajuntament de Maó, hi figuren la policia tutora i personal dels serveis d’Educació i Joventut, així com d’Atenció Primària i Família. Del Consell Insular, personal de la Unitat de Conductes Additives. Finalment, també hi ha representants d’IB Salut i de Projecte Home.

Per als propers mesos, la Comissió s’ha fixat diferents objectius, entre els quals figura, per exemple, la celebració d’unes Jornades de Diagnòstic, destinades a conèixer la situació actual de les drogodependències i les addiccions a Maó. També farà feina per ampliar la formació del personal de l’Ajuntament en aquest àmbit.

Els objectius generals del I Pla de drogues i addiccions de Maó, elaborat per Projecte Home, són els següents: definir accions específiques de prevenció; potenciar la conscienciació de la població sobre el risc d’aquestes conductes; fomentar la participació ciutadana en l’abordatge d’aquest fenomen; promoure l’educació en salut i educació en valors, com a factors de protecció; impulsar estudis i investigacions sobre la situació concreta de consum de drogues i addicions en el municipi.

Enric Mas, regidor de Serveis Socials, Gent Gran i Habitatge, afirma: “Estem contents perquè, després de molts d’anys, tenim el Pla de drogues i el podem començar a aplicar. A partir d’ara, consideram que és una feina a llarg termini, amb resultats també a llarg termini, però que permet coordinar accions i sensibilitats i establir línies d’actuació”.

Mas ha expressat, així mateix, que entre els seus objectius principals hi ha el de prevenir —o retardar-ne l’inici— el consum de drogues entre la gent jove.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular