lunes, junio 5, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

La futura connexió amb el dipòsit de Turó permetrà ampliar el caudal d’aigua del municipi

Maó, 29 de març de 2023. Aquestes darreres setmanes, l’Ajuntament de Maó ha realitzat el sondeig de dos pous de captació, ubicats, respectivament, a Son Cardona i a l’entorn de Cornia – ambdues, parcel·les de titularitat municipal -.

El resultat dels sondejos han estat positius, ja que han donat una presència de  51 mg/l de nitrats i de 45 mg/l, a la vegada que determinen ser de prou capacitat com per ser connectats a la xarxa d’aigua potable del municipi.

L’Ajuntament ja disposa d’un avantprojecte de connexió dels dos nous pous fins al dipòsit de Turó, amb l’objectiu que puguin subministrar, així, a la xarxa d’aigua potable municipal. Aquesta obra també inclou la reparació de l’actual dipòsit de Turó.

La proposta respon a la voluntat d’evitar que es repeteixin episodis de falta d’aigua, com el que es va viure el passat estiu.

La desnitrificadora de Sant Climent

En la mateixa línia, s’ha redactat un projecte per recuperar un pou de Sant Climent que fa més d’una dècada que està clausurat, perquè presentava uns nivells de nitrats superiors als permesos. El projecte també preveu instal·lar-hi una estació de tractament d’aigua potable (ETAP), destinada a l’eliminació de nitrats.

La nova planta desnitrificadora s’ubicarà a les immediacions del pou, i permetrà tractar l’aigua provinent del mateix, mitjançant un procés de tractament biològic heterotròfic, que convertirà l’aigua en apta per al consum humà, amb el mateix sistema de funcionament que la desnitrificadora de Malbúger.

La reobertura d’aquest pou permetrà dos objectius: d’una banda, abastir tota la població del nucli de Sant Climent; i, de l’altra, conduir l’excedent fins al dipòsit de Turó, on es mesclarà amb la resta de la xarxa de Maó.

Un total d’1.126.000 € del PIC

Pel que fa el pressupost, aquest projecte de connexió dels dos pous a Turó està valorat en 660.000 €, que se sumen als 446.000 € de la desnitrificadora de Sant Climent. En total, 1.126.000 € per als dos projectes, que l’Ajuntament de Maó presentarà al Pla Insular de Cooperació, en la línia del Cicle Integral de l’Aigua.

El batle de Maó, Héctor Pons, afirma el següent: “Aquestes dues inversions són molt necessàries per solucionar el problema de l’aigua de beure al nostre municipi”. I posa en valor que l’Ajuntament de Maó “hagi fet una feina de prevenció de cara a aquest estiu, per evitar que es torni a repetir una situació complexa de manca d’aigua, com va passar l’any passat”.                                                                                                                    Per la seva banda, Conxa Juanola, tinenta d’Alcaldia de Medi Ambient, ha posat sobre la taula que la “problemàtica de l’aigua no depèn només de la renovació de les infraestructures i la millora de tecnologies, sinó que necessitam que tota la ciutadania sigui conscient que l’aigua és un recurs escàs i finit”.

Carrer Anuncivay i Canutells

Quant a la línia d’ajudes del PIC referida a l’Agenda Urbana, el consistori presentarà el projecte de reforma integral del carrer Anuncivay, que també inclou la renovació de les infraestructures de la xarxa de sanejament.

Per últim, la segona fase de renovació de l’enllumenat des Canutells es presentarà al PIC Turístic. 

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular