martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

L’Ajuntament de Maó ha presentat, avui, el projecte Camins Escolars per al municipi, amb l’objectiu que els alumnes vagin a peu a l’escola, seguint un itinerari  segur, imprès a terra,  perquè  fins i tot els més petits es puguin orientar. L’Ajuntament de Maó promou aquest projecte, també, amb la intenció de crear noves conductes beneficioses per al medi ambient. En aquest sentit, el consistori considera que fer segur i atractiu el camí de casa a l’escola és una manera de recuperar espais per a la infància. Un Camí Escolar situa les necessitats de mobilitat dels infants en el centre de l’acció pública i de l’interès social, i té la finalitat de crear unes condicions adequades per als seus desplaçaments quotidians.

Són quatre els CEIP que s’han adherit a la iniciativa: Mare de Déu del Carme, Maria Lluïsa Serra, Mateu Fontirroig i Mare de Déu de Gràcia. A partir d’un procés participatiu, en el qual s’ha tingut en compte l’opinió de la comunitat educativa, s’han adaptat els Camins Escolars a les necessitats particulars de cada centre, amb la finalitat d’optimitzar-ne la seguretat.

La necessitat de tenir sempre el control directe de la gent adulta impedeix que els infants visquin experiències fonamentals, com explorar, descobrir, l’aventura, la sorpresa, i superin progressivament els riscos necessaris. La impossibilitat d’experimentar aquestes emocions i de construir aquests coneixements crea greus buits en la construcció d’una persona adulta, en les regles de comportament, de coneixement i de defensa.

Han participat a la presentació d’avui l’alcalde de Maó, Héctor Pons, el regidor d’Educació i Joventut, Toni Carrillos i el regidor de Mobilitat, Manuel Lora, representants de les Apimas i dels centres participants. 

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular